fcb.portal.reset.password

Zubizarreta, en una foto recent / FOTO: ARXIU FCB

Andoni Zubizarreta, director de l'Àrea Esportiva de futbol, va fer balanç de la temporada, al programa ‘Hat Trick’ d’Esport3: "Tenim l'obligació d'estar sempre en la disputa dels títols. Ho vam fer molt bé a la Supercopa espanyola. Vam guanyar la Supercopa d'Europa. El Mundial de Clubs també ens va donar molt. I després, a la recta final, una vegada que hem estat en aquesta disputa, a la Lliga ens juguem la Lliga amb el Madrid, que ens va guanyar a l'Estadi. Ens ha faltat posar la cirereta. A la Champions, l'eliminatòria amb el Chelsea va demostrar tot el que el futbol té d'imprevisible, de meravellós. Aquest any no ens ha tocat premi. Esperem que ens toqui a la Copa".

De manera gràfica, a falta d'un títol en joc, el director esportiu del Barça va resumir el balanç de l'exercici: "Si fos el pare d'un nen que ha tret aquestes notes, li diria que s'anés de vacances tranquil".

"Van passar poques hores però van semblar mesos"

A part d'analitzar el desenvolupament de la temporada, Zubizarreta també va detallar el procés entre la renúncia de Guardiola i l'anunci del nom del seu substitut: "El que Pep diu a la roda de premsa és que la confirmació que Tito serà entrenador es produeix divendres, el dia de la roda de premsa. És així. Parlem amb Tito dimecres. Des de dimecres, hi ha moltes reunions, van ser hores que van semblar mesos. Divendres, Tito ens confirma que accepta el càrrec i aquest és el moment en què Pep també s'assabenta que aquesta proposta és així". I va insistir que "hem fet tot el possible" perquè Guardiola continués, però que el desgast del tècnic va ser decisiu.

"Ajudarem i protegirem" Vilanova

El màxim responsable tècnic del FC Barcelona també va descartar les especulacions sobre el deteriorament de les relacions entre Guardiola i Vilanova: "Jo sé les converses que nosaltres hem tingut i divendres al matí era: Tito, ho has de fer, has d’agafar-lo (de Pep a Tito). Tota la resta, em sembla d'una exageració excessiva. Totes les altres especulacions em semblen voler buscar massa coses a alguna cosa que és més senzilla". En aquest sentit, va recordar que, fora de l'àmbit estrictament esportiu, Tito té un perfil diferent al de Guardiola i serà" el responsable de la part futbolística perquè és diferent del Pep". “L'ajudarem i protegirem en tot el que puguem", va afegir.

"No tenim cap jugador transferible"

Sobre el futur de la plantilla, Zubizarreta va recordar que, fins després de la final de Copa, no s'executarà cap decisió: "Amb el Tito ens hi posarem a partir del 28. Totes les altres qüestions són especulacions". Alhora, va descartar l'interès d'altres clubs per jugadors del FC Barcelona: "No tenim cap jugador transferible, ni han arribat ofertes per Alves, Pedro o Piqué. En els anys que fa que sóc al Barça, hauré tingut quatre ofertes com a màxim sobre la taula. Algunes s'han acceptat." Sobre possibles fitxatges, Zubizarreta, que no va concretar quantitat econòmica per invertir, va apuntar: "La pròxima temporada tindrem la plantilla que nosaltres vulguem tenir."

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();