fcb.portal.reset.password

Busquets, contra França. FOTO: CARMELO RUBIO-RFEF.

Els set blaugranes supervivents a l’Eurocopa d’Ucraïna i Polònia ja estan a semifinals després de deixar a la cuneta una França que pràcticament no els ha inquietat. Espanya, que ha transformat en gol per mitjà de Xabi Alonso les dues oportunitats clares que ha tingut, ha comptat amb Piqué, Busquets, Iniesta, Xavi, Cesc (66 minuts) i Pedro (27 minuts). Aquest últim ha debutat al torneig i ha estat decisiu a l'hora de provocar el penal anterior al 2-0 en el temps afegit.

1-0 de Xabi Alonso

En la primera part s’ha vist una Espanya recognocible malgrat no generar gaires aproximacions. Però la primera que ha tingut –deixant de banda un possible penal a Cesc- l’ha convertit. En el minut 19, una acció iniciada per Iniesta i continuada de meravella per Jordi Alba, l’ha culminat Xabi Alonso amb un cop de cap al fons de la xarxa. França, en canvi, estava empetitida i es bloquejava davant les possessions interminables del contrari. La seva única opció en els 45 minuts inicials ha estat un xut llunyà de falta de Cabaye desviat per Casillas.

Monòleg d’Espanya

Els gals formaven amb la defensa força avançada i intentaven atacar per les bandes, amb un desequilibrant Ribéry per l’esquerra. Però ho tenia difícil perquè la pilota era només d’Espanya. La movia ràpid, a la recerca de profunditat. Com era de preveure, França estiraria lleugerament les línies a la represa. De totes maneres, la seva primera i única oportunitat es produiria a l’hora de partit (un cop de cap alt de Debouchy).

Revulsiu Pedro

Cesc, just després de gairebé driblar-se el porter Lloris, marxava a la banqueta quasi al mateix temps que entrava Pedro (min 66). Consecutivament, els dos equips han fet un doble canvi. Sortien dos atacants per bàndol. La irrupció de Pedro ha aportat dinamisme a l’atac d’Espanya, en un moment en què el ritme decreixia de forma imparable. Tant, que no hi tornarien haver notícies de la davantera francesa.

Espanya ha conservat amb ofici l’avantatge, defensant amb l'esfèrica, i ha aconseguit el segon de penal, després que Réveillère envestís Pedro, que havia trencat la cintura de Ramy amb una bicicleta. El canari i els altres sis blaugrana ja són a semifinals de l’Eurocopa, on els espera Portugal.

Tornar a dalt