fcb.portal.reset.password

Foto: Miguel Ruiz (FCB)

Des de Miami, en plena gira pels Estats Units, Tito Vilanova, el segon tècnic del Barça, ha destacat la importància de la pretemporada per tal d’afrontar en les millors condicions l’inici del nou curs: “Planifiquem la pretemporada ens toquin els equips que ens toquin. Som conscients que al Barcelona sempre tenim l’exigència de guanyar tots els partits”, ha dit. A més, la mà dreta de Pep Guardiola ha reconegut que el calendari que li ha tocat a l’equip és “fort, però farem el possible per guanyar i mantenir el nivell dels últims anys. No hi ha excusa que valgui, estem al Barça i la nostra obligació és guanyar sempre”, ha conclòs el de Bellcaire.

“Planifiquem la pretemporada ens toquin els equips que ens toquin. Som conscients que al Barcelona sempre tenim l’exigència de guanyar tots els partits”

Evolució també dels tècnics

Preguntat per l’estil de joc de l’equip, Vilanova ha explicat que la manera de jugar del conjunt no és sempre la mateixa i que l’evolució del grup, després de quatre cursos, també va lligada a la dels mateixos entrenadors: “ El fet que ara sigui la quarta temporada junts, dins un mateix partit hem jugat de maneres diferents. Nosaltres com a entrenadors també anem creixent i de vegades veiem coses que ens fan evolucionar”, ha dit el segon tècnic.

Deulofeu i Thiago, grans promeses

Tito Vilanova ha elogiat tant Gerard Deulofeu, que s’ha incorporat a la gira després de proclamar-se campió de l’Europeu amb la Sub-19, com també Thiago Alcántara, l’únic jugador que ara per ara ha marcat en la pretemporada: “Deulofeu i Thiago són jugadors molt bons, amb la sort que porten molt bé la pressió de jugar en un equip com el Barcelona, però no els fem cap bé donant-los més protagonisme del que els toca, ni afegint-los més pressió. Ells han de créixer al costat d’aquests cracs que tenim i de mica en mica guanyar-se un espai.”. En aquest sentit, Vilanova ha afegit que “no podem pretendre que siguin protagonistes en el millor Barça de la història”.

“Jeffren ens ha donat molt”

El tècnic també ha tingut paraules per Jeffren, després que el jugador estigui molt a prop de l’Sporting de Lisboa: “Jeffren ens ha donat molt durant aquests anys, perquè coneixia molt bé la nostra manera de treballar, però és un jugador que no ha tingut sort, que ha tingut moltes lesions i poca continuïtat, i creiem que li cal tenir-ne”, ha explicat.

Els propers rivals

Abans d’acabar l’entrevista, encara hi ha hagut temps per fer referència tant al Chivas, rival del Barça d’aquesta nit, com al Reial Madrid, amb qui l’equip s’enfrontarà en la Supercopa d’Espanya. Mentre que dels mexicans ha dit que són un equip que en cap de les tres ocasions en què ja s’han enfrontat els ha plantejat un partit fàcil, dels blancs Vilanova n’ha dit el següent: “No el veig gaire diferent. El de la temporada passada ja era molt bo. Ha incorporat jugadors; ja veurem la seva evolució, i si hi ha algun fitxatge d’última hora. Pel que he vist de pretemporada és l’estil del Madrid de l’any passat. Un equip que es troba molt bé a la contra, és un equip molt bo”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();