fcb.portal.reset.password

Tito Vilanova, a la roda de premsa de la seva presentació / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Tito Vilanova ha començat la seva primera roda de premsa com a entrenador del FC Barcelona donant les gràcies al president, a la Junta Directiva i a la direcció esportiva. “És un orgull que m’hagin escollit. Em sento amb força i il·lusió”, ha afirmat el nou tècnic blaugrana, molt conscient del repte que té al davant: “El més habitual és que t’ofereixin entrenar el Barça quan les coses no van bé. Si assumeixo aquest repte és perquè conec perfectament aquesta manera d’entendre el joc i, a més, em sento una part important dels èxits d’aquests quatre anys”.

“Repetir aquests quatre anys és molt difícil. Molt. S’han de donar moltes circumstàncies. Nosaltres no donarem cap partit ni cap títol per perdut i intentarem guanyar-los tots. Som conscients de la dificultat”, ha afirmat Tito Vilanova. El de Bellcaire d’Empordà ha avançat que la línia de treball serà la mateixa: “Jo estava d’acord en la majoria de coses que s’han fet fins ara. Per tant, moltes metodologies de treball seran similars, tant a nivell d’entrenaments, com de rodes de premsa o de desplaçaments. És una tonteria voler canviar-ho ara”.

Centrat a fer bé la feina

Tito, que ha apuntat que era molt difícil deixar escapar una oportunitat com aquesta, té moltes ganes de dirigir el nou projecte: “Les comparacions les perdo totes, però no he vingut aquí a competir contra ningú. Intentaré fer bé la meva feina, dedicant-hi tantes hores com fins ara”. “Vaig parlar amb els meus metges i tots em van dir que tirés endavant. Em sento amb moltes ganes de fer-ho”, ha assegurat l’entrenador del Barça, que encara ha afegit: “El repte és molt gran, però tenint tan recent el que m’ha passat físicament, dubto que això sigui més difícil”.

“Tinc clar que si guanyem, tothom ens ajudarà molt. Si no, ho faran menys. Tots estem molt ben acostumats i volem seguir veient jugar l’equip com fins ara. No els demano paciència”, ha explicat Tito Vilanova en una Sala París plena de gom a gom. Per al nou tècnic, la durada del contracte no era una prioritat: “Dóna una certa estabilitat al Club”.

“La meva relació amb el Pep és perfecta”

Tito Vilanova ha agraït públicament que Guardiola li donés la possibilitat de tornar al FC Barcelona per ajudar-lo en el filial: “És el meu amic, casi com el meu germà”. “La meva relació amb el Pep és perfecta. És probable que si ell hagués anat a entrenar a una altra banda jo avui no seria aquí. Hi sóc perquè el Club m’ho va oferir i ell em va animar a ser-ho”, ha insistit. Tots dos han parlat sovint aquests dies, mantenint una excel·lent relació: “Amb el Pep treballàvem molt units. En cinc anys no hi ha hagut cap mala cara ni cap comentari malsonant entre nosaltres. Hem estat molt ben avinguts”.

Qüestionat sobre la seva relació amb Rosell, ha estat contundent: “És boníssima. Si no, no seria aquí”.

Jordi Roura, el nou segon

Vilanova també ha argumentat la decisió d’incorporar Jordi Roura com a segon entrenador: “Necessito algú al meu costat que sàpiga fer la feina que jo feia de manera immediata. Sense haver-l’hi d’ensenyar de nou. El Jordi, que ja formava part del cos tècnic, crec que és la persona ideal. Per molt que sigui amic meu, si no fos vàlid no estaria al meu costat”.

Abidal i Messi

Finalment, Tito també ha explicat que no ha parlat amb els capitans i el vestidor, només amb dos jugadors que li van demanar després de la final de la Copa del Rei. El que sí que ha fet és anar a veure Abidal: “Ha tingut una pèrdua de pes normal, però el vaig veure molt animat. S’ha de recuperar de mica en mica i ja dirà com es va trobant. Tots estem molt contents de la seva evolució”.

Pel que fa a Messi, el nou entrenador blaugrana no té dubtes: “Tinc la sort de conèixer el Leo des de que era un nen i continuo dient que el seu joc s’assembla al d’aleshores. Segueix fent el mateix. I la seva actitud, també és igual. No li veig cap complicació. És un dels jugadors més fàcils de portar de dins el vestidor. Estic convençut que ens entendrem”.

Tornar a dalt