fcb.portal.reset.password

Thiago, en un acte promocional de Nike / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB

En una entrevista concedida als mitjans oficials del Club, Thiago Alcántara parla de les seves sensacions personals en el que portem de temporada i de l'actualitat que envolta el primer equip.

Quina valoració personal fa Thiago d'aquests primers dos terços de temporada?

"Fins ara he gaudit de cada segon, de cada instant amb el primer equip. Ha estat una passada el que hem viscut fins ara, tant l'aconseguit al Mundial de Clubs, que per mi ha estat el més bonic, com al principi. La pretemporada va ser clau. El Mundial sub-20 va ser molt important per mi per poder fer la pretemporada amb el primer equip. I fins ara la valoració és molt positiva pels títols aconseguits i pels minuts que he jugat".

Està satisfet a títol individual?

"És el meu primer any. Jo crec que el que he fet fins ara està molt bé per a un debutant. Estic jugant més del que jo mateix i la gent esperava i estic molt content del que he fet fins ara".

Recorda l'últim consell que li va donar el seu pare?

"Que gaudeixi de cada minut, de cada moment, perquè no torna. Cada partit que jugues, cada passa que fas quan estàs jugant, no torna. És irrepetible. Tu pots jugar d'una determinada manera un partit i un altre d'una manera totalment diferent. Has d'aprofitar i gaudir del moment".

I com a col·lectiu. Què pensa d'aquesta temporada?

"Jo crec que és una bona temporada. Els jugadors no ens donem per satisfets perquè volem els tres títols que queden en joc. Sabem que el més complicat és la Lliga per la diferència de punts que tenim respecte al primer classificat, però crec que és una bona temporada. L'equip ha malacostumat el barcelonisme amb tots els títols que ha aconseguit en tan pocs anys".

Encara veu factible guanyar la Lliga?

"Crec que hem demostrat fins ara que podem fer qualsevol cosa i continuarem fent-la".

Aquests dies es parla molt del futur de Guardiola. Genera alguna incertesa als futbolistes?

"De moment no ens crea cap incertesa perquè l'entrenador que ha donat tantes coses bones a aquesta casa encara està amb nosaltres. Estem gaudint d'ell, de la seva manera d'entrenar, de la seva manera de veure el futbol. Més endavant, quan s'acabi la temporada, ja veurem si seguirà o no. El que tot el barcelonisme vol, i jo també, és que continuï, és clar".

I què sent jugant al primer equip al costat de joves futbolistes com Tello o Montoya?

"És molt bonic perquè amb companys com Tello, Bartra o Montoya estem junts des que vaig arribar amb 15 anys. I tenir el plaer de poder jugar amb ells al primer equip crec que ni en aquell moment ni dos anys més tard ens imaginàvem que seria possible. És quelcom que valores molt, que només passa al Barça. Al llarg de la història del futbol només ha passat al Barça i ho hem d'aprofitar. Els del planter han de lluitar per aconseguir un lloc a dalt perquè n'hi ha".

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();