fcb.portal.reset.password

Thiago Alcántara, segon al Golden Boy 2011 / FOTO: ARXIU FCB

El talent i l’evolució de Thiago al Barça i a la selecció espanyola l’han fet mereixedor d’aquesta segona posició, únicament superat per Mario Goetze, qui amb 19 anys es va proclamar campió de la Bundesliga amb el Borussia Dortmund.

És clar que Thiago no oblidarà mai aquest 2011. Al mes de gener, Andoni Zubizarreta va confirmar que la temporada 2011/2012 el migcampista brasiler tindria fitxa del primer equip. A la part final del curs 2010/2011 Thiago té força aparicions amb el Barça de Guardiola i marca dos gols. Al mes de juny, renova el seu contracte amb el FC Barcelona fins a l’any 2015. A l’estiu es proclama campió de l’Eurocopa amb la selecció espanyola sub-21 i és escollit com a millor jugador de la final. Després firma una pretemporada espectacular amb el primer equip i debuta oficialment amb la selecció espanyola absoluta el 6 de setembre contra el Liechtenstein. I, per tancar el 2011, Thiago és un dels jugadors més utilitzats per Guardiola.

La Pilota d’Or dels joves

Aquest premi, que s’atorga des de l’any 2003, està considerat l’equivalent a la Pilota d’Or entre els futbolistes més joves del futbol europeu. El guanyador el decideixen els vots de 30 periodistes esportius de tot Europa.

Palmarès del Golden Boy

2003 Van der Vaart (Ajax)
2004 Rooney (Manchester United)
2005 Messi (FC Barcelona)
2006 Cesc (Arsenal)
2007 Agüero (Atlètic de Madrid)
2008 Anderson (Manchester United)
2009 Pato (Milan)
2010 Balotelli (Manchester City)
2011 Goetze (Borussia Dortmund)

Tornar a dalt