fcb.portal.reset.password

Xavi, aixecant la Copa del Rei al Calderón / FOTO: ARXIU FCB

Per segon any consecutiu, el president Sandro Rosell ha mostrat la seva satisfacció per una “temporada de rècords”, tancada amb 17 títols oficials. “Ara fa un any us explicava que havia estat la millor temporada de la nostra història, amb 16 títols. Aquest any n’hem guanyat 17. Si avui hem de definir aquesta temporada, jo la definiria com excel·lent i apassionant”, ha explicat el president, que ha començat la seva roda de premsa de balanç amb uns segons de silenci en memòria de Miki Roqué, mort ara fa dos dies per culpa d’un càncer.

“Gràcies, Pep. Ara tots amb Tito”

Les primeres paraules de Rosell han anat adreçades a Josep Guardiola. “Gràcies, Pep, perquè en quatre anys ens has fet guanyar 14 títols, i sobretot gràcies per com ho has fet, amb uns valors que són els que volem explicar als nens de la Masia”. A continuació, ja s’ha referit al futur més immediat: “Ara estem tots amb en Tito. Representa la continuïtat d’un model d’èxit, la manera de jugar serà la mateixa i tots els jugadors també estan encantats. Té el nostre recolzament absolut”.

Orgullós de l’actitud de l’afició...

El president blaugrana també ha volgut treure pit pel comportament de l’afició i els jugadors. “El dia del Chelsea vam celebrar un equip i vam reconèixer una derrota. Vam saber perdre”, ha explicat, referint-se al ‘Som i serem’ que ha marcat un canvi de mentalitat en el culer. En aquest sentit, Rosell ha afirmat que “el soci té una maduresa extraordinària, està content i entén que no sempre es poden guanyar tots els títols”. Ha recordat, a més, que aquest curs “han passat moltes coses: la malaltia d’Abidal, les lesions de Villa, Afellay o Fontàs, la mala sort dels àrbitres...”. “Els àrbitres van tenir molt mala sort a la primera volta, i això ens va afectar negativament”, ha afegit.

...i de la dels jugadors

Rosell ha elogiat alhora l’actitud de tots els jugadors del FC Barcelona. Tant en la victòria com en la derrota. “A la Copa del Rei de bàsquet ens vam quedar a veure com el rival recollia el trofeu de campió”, ha manifestat, i ha expressat el seu malestar perquè el Reial Madrid no fes el mateix en el lliurament del trofeu de l’ACB al Palau Blaugrana.

En referència a la possible amnistia de la Federació Espanyola als sancionats per l’agressió de José Mourinho a Vilanova, en l’anterior Supercopa, ha estat rotund: “No estem gens d’acord que es quedi sense càstig una agressió al nostre entrenador. Si això succeeix, parlarem amb qui faci falta, no permetrem que quedi impune”.

Felicita les seccions

Tampoc s’ha oblidat de les seccions. “Han fet història, perquè per primera vegada les quatre han guanyat la Lliga”, ha explicat. Ha fet una menció especial per a l’equip de futbol sala, guanyador d’un pòquer de trofeu: “Ens faltava la Copa d’Europa i era un títol que ens feia especial il·lusió. Ara ja és al Museu”.

A banda, ha tingut paraules d’agraïment per a Beto Borregán i Javi Rodríguez, capitans de l’hoquei i el futbol sala, respectivament, que deixen el Club. “Han estat uns capitans enormes. Gràcies a tots dos”.

Jordi Alba, Drogba i Javi Martínez

El president ha estat preguntat, una vegada i una altra, per diferents noms de jugadors. Sobre Jordi Alba, ha reconegut negociacions amb el València: “A mi no m’agrada que aquestes negociacions siguin públiques, però ja ho són. Dit això, el valor de Jordi Alba serà el que digui l’acord”. També ha parlat clar de Didier Drogba, que en les últimes hores havia estat vinculat al FC Barcelona: “No sé res de Drogba. Si és aquí està de vacances i sense res a veure amb el Barça”.

L’últim nom que ha aparegut és el de Javi Martínez, jugador de l’Athletic Club. “Si nosaltres tinguéssim interès en Javi Martínez, no ho diria. Si no tinguéssim interès, tampoc ho diria. En aquests temes cal prudència i secretisme, perquè si no s’apuja el preu del jugador i això perjudica el FC Barcelona”, ha afirmat.

Finalment, Rosell ha aclarit que el Club disposa d’uns 40 milions per gastar en fitxatges. “La mitjana de la inversió durant els propers anys ha de ser de 40 milions per any. Si ara només fitxem un jugador per 10 milions, en tindríem 30 per a l’any que ve, o al revés. Al final, el resultat ha de ser l’adequat”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();