fcb.portal.reset.password

Carles Rexach

Carles Rexach, secretari tècnic quan Leo Messi va arribar al Club, va recordar jugadors d’altres èpoques com Pelé, Kubala i Di Stéfano. “Ells ja eren diferents, i aquest també ho és. Més que un gran jugador és un intèrpret, és el que mou la partida d’escacs. Sap on ha d’anar, què ha de fer i què han de fer els companys en cada moment”. I afegia: “Messi és imparable, pel seu talent i per l’equip que l’envolta. De jugadors d’aquests en surten ben pocs, i per això el vam fitxar amb només onze anys, perquè ja tenia quelcom diferent a la resta”.

El tovalló de paper

Acompanyat pel periodista Joan Valls, Rexach va recordar alguns instants de l’episodi del fitxatge de l’argentí. “Jo no sabia que el famós tovalló encara estava tant de moda. M’han dit que anirà en breu al Museu del Barça. Era un paper que la família del jugador ens va demanar per tenir ells tranquil·litat respecte al seu fitxatge pel Barça. No tenia res a mà, i ho vaig fer en un tovalló”.

Un concepte molt important per a l’extècnic és que “a Messi l’acompanya el concepte del Barça, que és l’ABC de la filosofia del nostre futbol”. “El Barça, si us hi fixeu, no juga mai malament des de fa alguns anys. O juga molt bé, o juga menys bé, o normalet, però allò de dir que ha jugat malament o molt malament no existeix. I aquesta situació encara ajuda més a Messi perquè destaqui respecte de la resta”, declarava a l’‘ADN’ de Barça TV.

Les lesions i els partits internacionals

Sobre les lesions musculars del primer equip que afecten el primer equip, Rexach ho té clar: “En aquestes dates els jugadors han estat quasi el mateix temps en els seus clubs que en les seves seleccions, i la manera d’entrenar-se d’un lloc i de l’altre és ben diferent. Jo crec que això pot ser un motiu més”.

“No entenc la sanció a Vilanova”

D’altra banda, respecte a la resolució del Jutge únic pels incidents a la Supercopa, Rexach va comentar: “No entenc la sanció a Vilanova, ja que va ser una reacció en calent. Diferent és la de Mourinho, va anar cap a Tito amb tranquil·litat, amb total premeditació. Que li posin només dos partits de sanció és una bestiesa. És ridícul i absurd, i la sanció s’ha de complir en el partit següent, i no esperar quasi dos mesos que un senyor decideixi. És lamentable tot plegat”.

Tornar a dalt