fcb.portal.reset.password

El penal de Piqué

La tanda de penals que va donar el bitllet per a la final de l’Eurocopa a Espanya en detriment de Portugal va tenir un marcat color blaugrana. Van xutar Andrés Iniesta, Gerard Piqué i Cesc Fàbregas, acompanyats per Xabi Alonso i Sergio Ramos. El cas del central del Barça és especial, ja que mai havia executat una pena màxima en partit oficial.

Des de l’arribada de Piqué al conjunt blaugrana el 2008, Messi, i en alguns casos altres jugadors com Eto’o, Villa i Ibrahimovic, han estat els encarregats de llançar habitualment des dels onze metres. Des d’aleshores, l’equip tampoc ha hagut de recórrer a la loteria dels penals per superar una eliminatòria.

Com un especialista

Pel que fa a la selecció espanyola, el ‘3’ blaugrana no va participar a l’Eurocopa del 2008, en què el combinat dirigit per Luis Aragonés es va desfer d’Itàlia als quarts també a la tanda de penals. D’ençà que Piqué és internacional, David Villa ha estat el principal xutador d’Espanya.

A Donetsk, en un moment de màxima pressió, Gerard Piqué va tornar a mostrar la seva personalitat i també la seva qualitat tècnica, amb un llançament col·locat i ras. Digne del millor especialista.

Tornar a dalt