fcb.portal.reset.password

Messi, celebra un dels gols contra el València. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Leo Messi ha adoptat el saludable costum de trencar rècords i més rècords. Amb el seu pòquer de gols del diumenge davant el València ja porta 146 dianes a la Lliga, una xifra a la qual cap jugador blaugrana ha arribat mai després de 200 partits a la competició de la regularitat.

Millor que César

D'aquesta manera, Messi supera les mitjanes de César Rodríguez, a hores d'ara el màxim golejador del Barça en partits oficials (235 gols) i també en partits de Lliga, amb 193 dianes en 287 partits. Tanmateix, quan el mític 'Pelucas' va arribar als 200 matxs lliguers portava 140 gols, és a dir, sis menys que els que ara comptabilitza la Pulga. Messi ha establert aquesta marca a la Lliga gràcies a un ritme realitzador vertiginós que inclou deu 'hat-tricks' (un a la Lliga 2006/07, tres a la 2009/10, dos a la 2010/11 i quatre a la 2011/12) i el pòquer d'ahir davant el València.

Totes les marques al seu abast

De fet, Messi pot trencar tots els rècord golejadors, no només a nivell del Club sinó també a l'àmbit estatal. La seva joventut i la seva extraordinària categoria són la millor garantia. D'aquesta manera, amb els seus 146 gols a la Lliga té a l'abast tant el rècord barcelonista de César Rodríguez (193) com l'estatal del jugador de l'Athletic de Bilbao Telmo Zarra (251).

Aquestes marques poden caure a mitjà o llarg termini, però la que té a tocar dels dits és la de màxim golejador del Barça en partits oficials, en poder de César amb 235 gols. Ara Leo en porta 222. Molt més lluny queda el rècord absolut de gols amb la samarreta blaugrana, propietat des de l'any 1927 del mític Paulino Alcántara, amb 369 dianes. Messi "només" n'ha fet 241, però el davanter argentí ha demostrat amb escreix que per a ell no hi ha res impossible.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();