fcb.portal.reset.password

D'esquerre a dreta, Piqué, Cesc, Tello i Cuenca

Jordi Alba és el primer fitxatge del FC Barcelona amb vista a la temporada 2012/13. Procedent del València, el seu recorregut professional s’assembla força al de quatre jugadors amb què compartirà vestidor durant aquest any. Són Gerard Piqué, Cesc Fàbregas, Cristian Tello i Isaac Cuenca, que van formar-se al Barça, van fitxar per un altre equip i han acabat tornant al Club que els va veure créixer. Repassem ara els casos de tots quatre.

Gerard Piqué: Format al planter del Barça, on va passar per totes les categories inferiors, va fitxar pel Manchester United l’estiu del 2004. Allà va ser-hi un total de tres anys (2004-06 i 2007/08), amb un parèntesi al Saragossa (2006/07). El 2008 torna al FC Barcelona, on s’ha erigit en una peça fonamental a l’eix de la defensa.

Cesc Fàbregas: Com Piqué, Cesc va créixer i formar-se a les categories inferiors del FC Barcelona fins al 2003. Aquell any, fitxa per l’Arsenal anglès, equip en què acaba jugant un total de vuit temporades i sent el capità ‘gunner’. El 2011 torna al Barça, amb el qual ja ha guanyat quatre títols en el seu primer curs.

Cristian Tello: Blaugrana del 2002 al 2007, finalment deixa el Barça per jugar cedit a la Damm una temporada. Posteriorment, defensa durant dos anys la samarreta de l’Espanyol, fins que el FC Barcelona decideix recuperar-lo l’estiu del 2010. L’actual jugador del Barça B ha estat una peça força utilitzada al primer equip de Josep Guardiola en la darrera temporada.

Isaac Cuenca: Cuenca ha marxat i tornat més que la resta. Membre de l’Infantil i el Cadet del 2003 al 2006, va jugar les tres temporades posteriors a la Damm i al Reus. El curs 2009/10 l’afronta amb el Juvenil A blaugrana, i el 2010/11 juga cedit al Sabadell. Ara, després de convèncer amb les seves actuacions, ja és un membre més del primer equip.

Tornar a dalt