fcb.portal.reset.password

Guardiola, en roda de premsa / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Aquest és un recull de només algunes de les frases de Josep Guardiola des que és entrenador del primer equip de futbol. Un discurs, el seu, que és la millor manera de conèixer la seva forma de fer, el seu estil, i tota una manera d'entendre aquest esport.

"No puc prometre títols, però estic convençut que la gent estarà orgullosa de nosaltres".
(17-06-08. Roda de premsa de presentació com a nou tècnic del FC Barcelona)

"Us dono la meva paraula que hi posarem esforç. No sé si guanyarem, però persistirem. Premeu-vos el cinturó que ens ho passarem bé".
(16-08-08. Presentació al Camp Nou del Barça 2008/09 davant l'afició)

"Estic molt content. És un dels dies més feliços de la meva vida. Venir aquí i fer un gran partit com el que hem fet no és senzill. M'emociona saber que aquesta nit hem fet feliç molta gent. Sento una alegria immensa".
(2-05-09. El 2 a 6 al Reial Madrid a l'estadi Santiago Bernabéu)

"No hi ha cap dubte que dimecres no us fallaran". (El dia 27 de maig l'equip jugava la final de la Champions a Roma).
(23-05-09. Celebració al Camp Nou de la Lliga i la Copa)

"Després del que hem viscut als carrers de Barcelona, no podeu imaginar com està de 'guapo' l'estadi. Us vull dir tres coses: una, que si algun dia fem el ridícul espero que ens perdoneu pel que hem fet aquesta temporada; la segona, gràcies als meus col·laboradors; i tercer, us demano un aplaudiment als jugadors. Ah, permeteu-me la llicència, 'ja la tenim aquí!'".
(28-05-09. Celebració amb l'afició del triplet al Camp Nou)

"He de generar què puc fer, donar, perquè continuïn tenint l'estímul i la humilitat per continuar guanyant. Jo tinc molta fe en el meu equip".
(20-07-2009. Primera roda de premsa de la temporada 2009/10)

"Sempre ho solc fer, però avui dono les gràcies als jugadors pels mesos que ens han donat. Han jugat moltes vegades bé, fent que la gent n'hagi gaudit. Mai m'oblido que són els que em fan gran a mi".
(19-12-2009. Roda de premsa després de guanyar el Mundial de Clubs)

"En devem una a la gent per com ens van tractar després de l'eliminació de la Champions". (16-05-2010. Consecució de la segona Lliga consecutiva, la dels 99 punts)

"Tinc el desig de seguir fent bé la feina i que la gent estigui orgullosa de com ho fem". (19-07-2010. Primera roda de premsa de la temporada 2010/11)

"Us torno a donar la paraula d'honor que ens esforçarem al màxim per assolir els èxits. Us demano que us poseu còmodes perquè tinc la sensació que ens ho tornarem a passar bé". (25-08-2010. Presentació de l'equip 2010/11 al Camp Nou davant l'afició)

"La digerirem amb pau però el que no farem és no gaudir d'això"."S'ho han passat molt bé i això dóna sentit a la nostra feina".
(29-11-2010. Roda de premsa després del 5 a 0 al Madrid)

"No vull viure del que he fet. Com aquí no estaré enlloc, però cal seguir guanyant". (11-02-2011. Primera roda de premsa després d'anunciar-se la seva renovació)

"Està clar que sempre és millor guanyar que perdre, i que la vida no és guanyar sempre. Ens aixecarem, només faltaria. Aquests jugadors ho han demostrat moltes vegades".
(20-04-2011. Roda de premsa després de perdre la final de la Copa del Rei davant el Reial Madrid)

"Demano a la gent, a tots els diaris i les ràdios que no caiguem en la imprudència de creure'ns quelcom que encara no hem aconseguit. Que no ens anticipem a la voluntat que és arribar a Wembley. Tant de bo ens ho prenem tots amb molta tranquil·litat. No hem guanyat la final. És l'anada i hem guanyat 0-2. Nou Copes d'Europa, amb això queda tot dit. Ara hem de veure com podem controlar l'ambient".
(27-04-2011. Roda de premsa després de superar el Reial Madrid per 0-2 al Bernabéu en l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions)

"És un èxit absolut arribar a dues finals de la Lliga de Campions en tres anys. La meva gratitud torna a ser infinita per aquests jugadors. Ens sentim joiosos de com ho hem fet".
(03-05-2011. Roda de premsa posterior a la classificació per a la final de la Lliga de Campions a Wembley)

"Ara només volem gaudir-ne, sopar molt, ballar molt, cantar molt... fer molt de molt. Ens toca organitzar festes perquè el títol s'ho mereix. I tenim temps per preparar la final de Londres".
(11-05-2011. Consecució de la que és la tercera Lliga consecutiva de l'era Guardiola al capdavant de la banqueta del primer equip)

"Un està content quan guanya, però la manera com ho hem fet... ja en tenim quatre, i és una molt bona marca".
(28-05-2011. Consecució de la que és la quarta Champions de la història del Club a Wembley, davant el Manchester United (3-1) )

"Guanyar costa molt, no importa la competició. I tornar a guanyar encara més. Hem treballat molt durant aquest temps, i és del que estem més orgullosos. Us dona la meva paraula d'honor que els jugadors s'esforçaran".
(22-08-2011. Presentació de la plantilla al Camp Nou en el marc de la disputa del Trofeu Joan Gamper davant el Nàpols)

"Si ens aixequem ben d'hora i ens posem a pencar, creíeu-me, som un país imparable. Gràcies i Visca Catalunya".
(08-09-2011. Discurs de Guardiola al Parlament de Catalunya, el dia que rep la Medalla d'Honor)

"És impossible que jo pugui tenir un mínim dubte d'aquests jugadors, de com estimen aquest joc, de com es comporten o de com competeixen. Aquest equip ha donat molt joc a aquest esport i això perdurarà sempre i estarà a la memòria de la gent i això no ens ho treurà ningú"
(31-01-2012. Roda de premsa prèvia a les semifinals de Copa davant el València)

"Hem estat un equip molt lúdic, no podem jugar bé sense alegria i sense dominar el joc durant un periode molt llarg de temps"
(31-01-2012. Roda de premsa prèvia a les semifinals de Copa davant el València)

"Jo no me em represento a mi sino al club al que vaig arribar amb 13 anys i al que estimo molt"
(31-01-2012. Roda de premsa prèvia a les semifinals de Copa davant el València)

"Nosaltres hem estat modèlics en els últims quatre anys sobretot en l'empat i en la derrota on hem estat impecables. Deixem herència a nens petits i qualsevol que se senti identificat amb nosaltres. Això va més enllà de guanyar o perdre un partit. Hi ha 5 milions d'aturats com per sortir aquí per queixar-se d'un penalti"
(31-01-2012. Roda de premsa prèvia a les semifinals de Copa davant el València)

"A mi cada any m'ha semblat molt dur i exigent. El nivell d'exigència aqui és molt alt i has de guanyar i guanyar i guanyar i fa la cosa dura i intensa. El quart any tenim la tranquilitat i convicció que som capaços de respondre. Sé que ho farem i vull que la gent sapiga que ho intentarem"
(31-01-2012. Roda de premsa prèvia a les semifinals de Copa davant el València)

"La força d'aquest club i d'aquest equip és fer-ho molt bé durant molt de temps i això té un mèrit terrible. A mi m'emociona i jo nomès els hi puc dir que hem de fer l'esforç de continuar ja que sinó després s'enpenediran"
(31-01-2012. Roda de premsa prèvia a les semifinals de Copa davant el València)

"Això no serà etern i tard o d'hora un equip serà millor que nosaltres. És llavors quan es veurà si tenim fe en aquesta forma de fer, de portar el club, de les formes, del joc i de moltes altres coses. Jo no posaria la mà al foc i he de veure-ho perque la gent va a l'estadi i vol guanyar"
(31-01-2012. Roda de premsa prèvia a les semifinals de Copa davant el València)

"Si un club es ferm en les seves conviccions sempre tira endavant més enllà de qui estigui, jugadors, entrenadors o presidents. Rebelar-se en la derrota"
(31-01-2012. Roda de premsa prèvia a les semifinals de Copa davant el València)

"A l'esport mai toques fons, sempre pots anar més avall, no hi ha límit al igual que sempre pots anar més amunt i millorar"
(31-01-2012. Roda de premsa prèvia a les semifinals de Copa davant el València)

“Veient el partit desde fora sempre penso que quina sort que tenim de ser contemporanis d’aquests jugadors, és un privilegi poder-ho disfrutar perque són uns xicots únics. Dignifiquen molt bé aquest esport”
(20-02-2012. Roda de premsa)

Tornar a dalt