fcb.portal.reset.password

Montoya, contra el BATE Borissov. FOTO: MIGUEL RUIZ.

Dani Alves i Javier Mascherano es perdran el pròxim partit de Lliga per sanció i això obliga Pep Guardiola a buscar alternatives per al lateral dret i al centre de la defensa. La solució pot venir de la versatilitat dels jugadors del primer equip o dels reforços del filial, sense descartar una possible modificació del dibuix tàctic.

El lateral dret

Darrerament s'ha pogut veure Carles Puyol actuant com a lateral dret. L'absència de Mascherano, però, podria fer que el capità es mantingués a l'eix. Així, Adriano Correia tindria opcions de ser el carriler dret -com en alguna ocasió de la temporada passada- si supera les molèsties al soli de la cama esquerra. El tercer candidat prové del filial: Martín Montoya. És un lateral dret pur, titular indiscutible per a Eusebio, que ja ha jugat i marcat aquest curs amb el primer equip.

Els dos centrals

Carles Puyol i Gerard Piqué seran els únics centrals purs disponibles del primer equip. En el cas que un dels dos no formi al mig, els defenses del filial Bartra i Muniesa són els grans aspirants a la plaça. Un altre recurs per al cos tècnic podria ser la reubicació d'Éric Abidal o de Sergio Busquets, com va succeir al principi de temporada.

El lateral esquerre

Abidal sembla tenir tots els números per jugar a la banda esquerra. Si no fos així, el 'tocat' Adriano o fins i tot Muniesa podrien suplir-lo.

El canvi tàctic

El Barça ja va afrontar la primera jornada de Lliga contra el Vila-real amb una defensa de circumstàncies. Llavors, Guardiola només comptava amb Mascherano i Abidal i va ordenar una línia de tres, amb l'argentí, el francès i Busquets. Curiosament, el conjunt blaugrana també va visitar el València amb un 3-4-3 al començament i al final del partit de la primera volta.

Tornar a dalt