fcb.portal.reset.password

Lampard (Chelsea). Foto: uefa.com

Amb vista al partit del Barça amb els londinencs, la premsa anglesa ha estat analitzant l’estil únic i l’èxit dels catalans, posant el focus bàsicament sobre el que pot fer el Chelsea per tal d’impedir-los arribar a la seva segona final consecutiva.

“Una revolució democràtica”

Al ‘The Daily Telegraph’, John Carlin i Michael Robinson tracen l’actual desenvolupament del Barça des de Rinus Michel passant per Johan Cruyff i declaren: “El Barça ha significat una revolució democràtica en l’esport. Han demostrat, a través del seu èxit, que les qualitats que un futbolista necessita per prosperar són habilitats tècniques i intel·ligència amb la pilota. L’alçada no és important, i tampoc ho és la posició de cada jugador en el camp. El fet sorprenent sobre l’equip de Guardiola és que, mentre la disciplina tàctica és estricta, mai podem estar exactament segurs de quina posició sobre el camp ocupen, com a mínim, tres quartes parts dels jugadors de l’equip.

Messi i Sánchez encapçalen l’amenaça

L’ex del Barça i del Chelsea Emmanuel Petit reconeix que el Chelsea serà incapaç de dominar Lionel Messi i comenta al ‘The Sun’: “Ningú pot controlar Messi, és impossible. És un bogeria”. L’analista de la BBC Martin Keown escriu al ‘The Daily Mail’: “Lionel Messi és el geni a qui tothom observa, però aquesta temporada el Barcelona ha descobert la seva parella perfecta, Alexis Sánchez. Assetja els quatre defenses, corre des de la línia defensiva abans de xutar a porteria dins de l’àrea i estirant els defenses fora de la seva posició, crea passadissos pels quals Messi pugui avançar. Si els defenses es queden amb Messi, Sánchez els castiga per la seva banda. Quan l’Arsenal va vèncer el Barcelona la temporada passada, van enviar els seus defenses centrals darrere Messi i això va crear un problema al Barcelona, però ara, amb Sánchez, tenen algú que correrà cap a l’espai que el defensa ha abandonat. Ningú voldria jugar contra ell”.

Drogba o Torres?

Fixant-nos en el fet que el Chelsea pot fer per parar el Barça, l’excapità anglès Terry Butcher, escrivint al ‘The Daily Mirror’, cita una cançó clàssica de The Clash per definir la tasca de Di Matteo: “Should I stay or should I go?” (Hauria de quedar-me o marxar?) Aquest és el dilema a què s’encararà Roberto di Matteo aquest dimecres quan el Chelsea s’enfronti al millor equip del món. Els ‘blues’ s’haurien de quedar al propi camp i defensar el límit de la seva àrea o haurien d’anar a l’atac i enviar els homes cap endavant? “El contraatac ràpid ha de ser la tàctica principal del Chelsea durant els dos partits utilitzant la velocitat de Fernando Torres, però el Chelsea no pot comprometre’s gaire. El Barcelona pot i haurà d’adaptar el seu estil de joc, però la paciència i la persistència han de ser els factors clau per a l’equip local”, creu Butcher.

En contra de les mostres de suport de Butcher per a Torres, James Olley a ‘The London Evening Standard’ conclou que l’actuació de Didier Drogba contra els Spurs durant el partit del cap de setmana significa “una altra de les seves actuacions fora natura que ha acabat amb qualsevol discussió sobre qui ha de començar i ha donat un altre maldecap a Pep Guardiola. La seva habilitat per mantenir la pilota serà vital per alleugerir la pressió que el Barcelona crearà sens dubte a la rereguarda del Chelsea. Drogba també representa una opció més viable de seguretat davant del gol que Torres, que està millorant, però amb qui sens dubte el Barcelona preferiria enfrontar-s’hi”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();