fcb.portal.reset.password

Roura, en la seva etapa de jugador. FOTO: ARXIU FCB.

Com Guardiola i Tito Vilanova, Jordi Roura és el següent que culmina la seva trajectòria barcelonista seient a la banqueta del primer equip. Serà el segon tècnic de Tito Vilanova, al qual coneix molt bé des que es van trobar a les categories inferiors blaugrana, fa gairebé tres dècades.

Nascut a Llagostera el 1967, Roura va arribar a la Masia a la primera meitat dels anys vuitanta. Es tractava d’un davanter corpulent, veloç i impetuós. Va debutar amb el primer equip a les ordres de Johan Cruyff el 1988, però una greu lesió al genoll dret a la Supercopa d’Europa del 1989 contra el Milan li va frenar la projecció.

Retirada prematura

A partir del 1991 seguiria la seva carrera futbolística al Múrcia i al Figueres. Les molèsties físiques, però, el van obligar a retirar-se de manera prematura i ràpidament va iniciar la seva formació com a entrenador. Els seus primers passos com a tècnic els va fer a les banquetes del Yokohama Flugels, al costat de Carles Rexach, i al Terrassa, com a ajudant de Jordi Vinyals.

El 2009 es va incorporar a l’estructura d’observadors dins de l’'staff' tècnic que encapçalava Pep Guardiola. Jordi Roura ha estat un dels encarregats de l’anàlisi tècnica dels rivals de l’etapa més daurada de la història del Barça. A partir d’ara, serà el segon entrenador del primer equip, al costat de Tito Vilanova, el seu amic de la Masia.

Tornar a dalt