fcb.portal.reset.password

Iniesta, atenent els mitjans abans de l'entrenament / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Quan un pensa en l'èxit del planter del Barça, li vénen al cap molts noms. Un d'ells és el d' Andrés Iniesta, que va ingressar al Club el 1996, quan tenia només 12 anys, per formar-se com a futbolista i com a persona. Ara, 15 anys més tard, observa des d'una posició privilegiada al primer equip blaugrana com s'inaugura una nova Masia: "A dia d'avui, i des de fa molt de temps, la Masia és una cosa reconeguda a nivell mundial, cosa que és difícil d'aconseguir en el món futbolístic. El secret és que les coses es fan molt bé des d'abaix, i que s'intenta millorar no només a nivell futbolístic, sinó a també a nivell personal".

És per aquest motiu que la inauguració d'aquesta tarda, a Sant Joan Despí, és un acte carregat de sentiments també per a exresidents de l'antiga Masia com Iniesta: "És un dia emotiu. Important. De l'antiga a la nova Masia hi ha un canvi notable: es veu l'evolució de la vida mateixa, i estic encantat de ser al primer equip i poder assistir a la inauguració".

Un consell per als joves

Pel que fa a quin consell podria donar als joves que ara juguen al planter del Club, Iniesta els ha recomanat que gaudeixin del moment: "Han de valorar tot el que tenen. Que valorin anar a l'escola, el fet d'entrenar-se cada dia, perquè el temps passa molt ràpid. Separar-te de la teva família costa molt i, per tant, s'ha d'aprofitar i gaudir del que tens. Jo els diria que ho valorin".

Agraït a Van Gaal

Com va dir Guardiola després del partit contra el Viktoria, no tots els jugadors del planter acaben sent cracs mundials. Cal talent, sacrifici i fer moltíssima feina per poder tenir la possibilitat de ser-ne un. Iniesta ho va aconseguir, en part, gràcies a l'aposta de Louis van Gaal quan ell tenia només 18 anys. "Li estaré agraït sempre, perquè, a banda de ser el tècnic que em va fer debutar, em va donar moltíssima confiança. Recordo que els sis partits que vaig jugar els vaig jugar de titular, fins que el van cessar. Hi havia jugadors importants i jugava jo, que tenia 18 anys".

De l'holandès, a més, ha afirmat que "és un tècnic que valora el treball del planter i som molts els que hem debutat amb ell. Sempre tindré un gran record seu", ha confessat.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();