fcb.portal.reset.password

Josep Guardiola, al final de la roda de premsa / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Josep Guardiola sap que aquest dissabte, abans, durant i després del derbi amb l’Espanyol ell serà un dels protagonistes. Viurà el seu últim partit com a tècnic del primer equip al Camp Nou, i l’afició el podrà acomiadar com cal: “No m’agraden gaire els comiats, però he estat una persona força pública, entrenador d’un equip com el FC Barcelona i, encara que no ho vulgui, sempre et trobes en primera pàgina i és normal que puguin passar coses així”. En aquest sentit, únicament ha demanat “que la gent reaccioni com ha reaccionat sempre: de manera natural”.

El partit, el més important

Més enllà de l’agraïment i els homenatges que es puguin estar preparant, Guardiola ha centrat l’atenció en el que passarà durant els 90 minuts de partit: “Sóc un entrenador que ha estat quatre anys aquí i és normal que hi hagi una certa atenció en la meva persona, però ha de ser secundària. La gent ve a veure un partit de futbol”. Sobre aquest, ha insistit que servirà per continuar preparant la final del dia 25 contra l’Athletic Club.

Quatre anys “per treure’s el barret”

Preguntat sobre el que ha fet el seu Barça durant els últims quatre anys, Guardiola ha estat clar: “La gent ha percebut que els jugadors ho han donat tot i si ha reaccionat així és perquè encara té molt frescos els darrers èxits. Nosaltres hem estat atrevits en tots els camps on hem jugat. Per quart any consecutiu hem fet 90 punts. Són números per treure’s el barret amb aquests jugadors”.

“Ho hem fet molt bé, però no ha estat suficient”

En aquest sentit, ha repetit que “per guanyar un equip com el Madrid, ho has de fer més que molt bé. Aquest any ho hem fet molt bé, però no ha estat suficient”. Sobre alguns dels comentaris que s’han fet sobre la seva persona, ha estat molt breu: “Des de fa temps s’ha intentat fer veure que sóc com no sóc. Que em deixin ser com sóc”.

Tornar a dalt