fcb.portal.reset.password

Guardiola, en ronda de premsa / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

En la roda de premsa prèvia al partit contra el Racing de Santander, Josep Guardiola ha parlat amb claredat dels èxits que el FC Barcelona ha assolit en els últims quatre anys, els quals els ha atribuït de manera única i exclusiva a la qualitat i a l'esforç dels seus jugadors. A més, ha recalcat que la distància de 10 punts respecte al Reial Madrid és per mèrit propi del conjunt blanc, i respon a les paraules de Mourinho.

"Guanyar 13 de 16 títols depèn exclusivament dels atletes. Al final aquest joc sempre pertany als futbolistes, és d'ells. Si hem guanyat tant és perquè tenim uns jugadors fantàstics. Depèn exclusivament dels atletes, que ho han fet bé tan bé durant tot aquest temps". Amb aquestes paraules contundents, l'entrenador blaugrana s'ha reafirmat en la idea que al final són els esportistes els que guanyen els títols.

En aquesta línia, i en resposta a les recents declaracions de l'exvicepresident Alfons Godall, Guardiola ha comentat: "Godall sap, com Rosell i Florentino, que hem guanyat perquè hem competit amb esforç. És molt dolent per al futbol que els mèrits no siguin per a Messi o Cristiano. Hem guanyat tant perquè hem jugat millor que la resta. Si ara el Madrid està 10 punts per davant és perquè ha estat millor i nosaltres hem fallat. Assumim la nostra responsabilitat. I si dic que no guanyarem la Lliga és perquè remuntar-li al Madrid aquesta distància és molt difícil, com també ho és arbitrar."

Acostumat a la pressió de la competició, el tècnic ha explicat que "portem quatre anys així, sent sospitosos sempre en tot el que hem fet per diferents raons". I ha afegit: "Aquest any tampoc és una excepció, sempre per raons que mai és el mèrit del nostre equip."

Resposta a Mourinho

Guardiola ha estat molt clar a l'hora de valorar les últimes declaracions de José Mourinho: "Una mica sí que em dono per al·ludit. Tant de bo la pròxima vegada digui el nom. Tothom ha entès que anava per mi. Ens assemblem en el fet que volem guanyar, d'això no hi ha dubte. Si en la resta m'he comportat com ell, està clar que hauré de revisar el meu comportament. No tinc la sensació que m'hi assembli. Hi ha imatges i paraules que valen per tot. Hi ha milers de rodes de premsa. Els camins són molt diferents. Nosaltres sempre hem estat honestos. Si al final és així igual m'ho pensaré millor i intentaré veure en què hem fallat.  El meu objectiu és no fer quedar malament la meva institució i els jugadors. Intento que la gent no es pugui avergonyir de mi, i generar bona sintonia en el meu equip."

A la pregunta sobre les recents insinuacions que apunten al fet que les relacions amb la Federació poden tenir influència sobre les decisions arbitrals, Guardiola ha respost: "Si és així, el sistema arbitral té un gran problema. El Barça i tots els equips tenim l'obligació de mantenir una  bona relació amb la Federació. Als àrbitres se'ls ha posat molta pressió, i el president de la Federació Espanyola de Futbol hauria de fer un pas endavant i posicionar-se. Hauria de sortir i dir que es guanya per Messi, Cristiano o Mourinho, perquè sinó sembla que només es guanya si ets amic d'Ángel Maria Villar, i llavors hauríem de parlar de la seva clàusula de rescissió."

Sense massa informació del tècnic del Racing

Pel que fa al partit contra el Racing de Santander de diumenge, l'entrenador blaugrana s'ha referit al fet que el Barça no compta amb gaire informació del seu rival per la recent incorporació del seu nou tècnic, Álvaro Cervera: "Anirem una mica sense massa informació. L'únic que tenim a la mà és guanyar el nostre partit a Santander. És l'únic que podem controlar. Santander és sempre un camp complicat, i més en la situació en què estan."

La roda de premsa de Josep Guardiola es reemetrà íntegrament a Barça TV a les 17.45h i les 21.30h

“La COPE ha fet un pèl tard”

Sobre el desenllaç del procés contra les acusacions de dopatge portades a terme per la Cadena COPE, Guardiola ha comentat que hauria estat bé que l'emissora de ràdio "hagués reconegut que havia mentit dies després de fer-ho, abans d'anar als jutjats". I ha insistit: "Han fet un pèl tard. Ho podrien haver reconegut un parell de dies després", just abans d'apuntar que, malgrat tot, el programa continua endavant.

Tornar a dalt