fcb.portal.reset.password

Guardiola, a San Siro / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Josep Guardiola es mostra feliç per haver aconseguit l'objectiu d'assegurar-se la primera plaça del seu grup a la lligueta prèvia de la màxima competició europea. Assegura que és un  "autèntic orgull" haver superat un rival de l'entitat del Milan a un camp històric com és San Siro, i, a la vegada, destaca per sobre de tot el fet que la gent que hagi vist aquest compromís "s'ha divertit". "Vam fer un bon partit d'anada, i ara venir aquí, jugar contra un equip tan gran, amb aquesta història i tradició, generant tant de joc i ocasions de gol... ens genera molt d'orgull. És un honor haver guanyat el Milan a San Siro", ha explicat.

Amb aquesta victòria, Guardiola es converteix en l'entrenador del FC Barcelona amb més victòries a la Lliga de Campions, un total de 27. En aquest sentit, el tècnic blaugrana atribueix aquesta dada als títols que s'han aconseguit: "Els números són conseqüència dels títols que hem aconseguit". A la vegada, ha atribuït qualsevol mèrit als seus jugadors: "He tingut la sort de guanyar 12 de 15 títols possibles. Amb uns altres jugadors no ho hagués aconseguit. Ells amb un altre tècnic potser sí. Jo només intento fer-los córrer".

El Mundial de Clubs, objectiu primordial

A la pregunta sobre si aquesta victòria es pot interpretar com un cop a la taula de l'equip, l'entrenador blaugrana ha volgut deixar molt clar que no és així: "Nosaltres no juguem per donar cops d'autoritat ni per demostrar que les opinions dels altres són equivocades. La qüestió és jugar un partit i intentar ser millor que el contrari". I ha afegit: "El més important és que la plantilla és a vuitens i que jugarem la tornada a casa. Ara toca preparar el Mundial del Japó, que és l'objectiu primordial en les pròximes jornades abans que acabi l'any."

El Barça ha sortit al terreny de joc de San Siro amb una defensa de tres homes que a priori podria semblar arriscada, però que finalment ha donat un bon resultat. "En funció del contrari he decidit jugar amb tres i amb gent ràpida, amb cames", ha comentat en aquesta línia. Veient el rendiment dels seus futbolistes, Guardiola ha volgut destacar que "han competit per guanyar" i que ha vist una sèrie de detalls que el fan "ser optimista de cara al futur". "Un cop més, puc afirmar que competirem fins al final per intentar guanyar alguna cosa", ha apuntat.

Lloant Thiago

Guardiola ha tingut unes paraules per a Thiago, que ha assumit una posició que no és la seva, i per a Sergio Busquets, per l'excel·lent treball tàctic que ha dut a terme. "Quan juguem amb una defensa de tres la posició del 'Busi' no és gens fàcil. Era un risc, però sempre poso la balança, i d'aquesta manera teníem més joc. Per que fa al Thiago, és del més atrevit que té aquesta plantilla. S'estima molt a si mateix, és fort, se sent guapo, bo... no importa si juga en un camp petit o gran. Té capacitat d'adaptar-se i això només s'aconsegueix si tens una gran autoestima."

“Tito, content i feliç”

Guardiola s'ha referit a Tito Vilanova, que aquest dimarts va ser intervingut quirúrgicament: "Se que ha escoltat el partit per la ràdio. Em consta que està bé, i que se sent content i feliç."

Tornar a dalt