fcb.portal.reset.password

Josep Guardiola, a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

La inauguració de La Masia, Centre de Formació Oriol Tort va fer que dijous al vespre fos un dia d'emocions i retrobaments. Hi era present el tècnic Pep Guardiola, que aquest migdia a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva ha elogiat l'acte i la gran tasca feta. "Va ser un acte molt emotiu. Celebro que porti el nom del gran professor Oriol Tort", ha comentat el de Santpedor. I desitja que hi hagi "silenci al voltant del futbol formatiu" i que els nois es dediquin a "entrenar".

"Per molts anys"

Guardiola sap la tasca que es fa des de fa 32 anys a la Masia i és per això que espera que el nou edifici i aquest model de futbol tingui "llarga vida". I és que d'aquí ha sorgit l'eix vertebrador del Barça de Guardiola amb 11 futbolistes formats a Can Barça. El tècnic és conscient que el fet que hi hagi ara mateix tants jugadors de casa al primer equip"és una excepció" i per això no dubta a reconèixer que aquesta "és una generació irrepetible".

Difícil de substituir

En aquesta línia, Guardiola sap que serà difícil trobar recanvis als Xavi, Iniesta, Valdés i companyia. "Però mentre aquests hi siguin és bo que els de baix es vagin integrant. Però és impossible que es canviï peça per peça. És un procés molt difícil que pugin i es consolidin".

El tècnic també ha tingut paraules d'elogi cap a Xavi, que dissabte contra el Sevilla es podria convertir en el jugador que més cops ha vestit la samarreta del Barça a la Lliga. "Serà un jugador difícil de substituir, no només pel que és al camp sinó pel que no està al camp. L'alegria que dóna al vestidor és difícil de trobar".

El Sevilla, un rival complicat

Però tot i que la Masia ha estat la protagonista en les últimes hores, Guardiola no s'oblida que dissabte hi ha partit de Lliga. I és el Sevilla qui visita el Camp Nou, "un dels grans", com ha dit el tècnic. "Si no ha perdut cap partit no és casualitat". "El Sevilla necessita pocs tocs i ja es planten davant el porter", ha comentat l'entrenador, que ha avisat que el conjunt de Marcelino "no ha perdut".

L’anunci d’ETA

Pep Guardiola ha estat preguntat per l'anunci d'ETA, pel que fa al cessament definitiu de l'activitat armada. "És la notícia. És un moment únic per a aquest país. I per molts anys", ha comentat el tècnic del FC Barcelona.

Tornar a dalt