fcb.portal.reset.password

Guardiola i els capitans han fet un minut de silenci en memòria de Dani Montesinos / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Josep Guardiola sap que el partit d'aquest dissabte a l'estadi El Madrigal no serà fàcil. "En els últims anys sempre ha estat un camp complicat i aquest també ho serà", ha explicat l'entrenador blaugrana, just abans d'apuntar que "la seva posició a la classificació no correspon al nivell dels seus jugadors ni amb la seva història recent". En aquesta mateixa línia, ha indicat que, malgrat haver patit lesions importants, el rival del Barça d'aquest dissabte "continua jugant molt bé al futbol".

Demana atreviment als joves

Per a aquesta jornada número 21 de la competició de la regularitat, i a causa de les baixes, el de Santpedor ha completat la convocatòria amb Cuenca, Sergi Roberto, Cristian Tello i Jonathan dos Santos. El tècnic barcelonista té molt clar què espera dels joves del filial: "Amb els que pugen poca cosa se'ls pot exigir. Han d'acompanyar i ser ells mateixos. Sobretot que no tinguin por, que sigui atrevits, i que ens ajudin en tot."

Precisament sobre Cuenca, que dimarts vinent ampliarà i millorarà el seu contracte fins al 2015, Guardiola ha confirmat que el jugador ja forma part de la primera plantilla: "És un '9' que en la seva demarcació juga bé, que ens està ajudant i que espero que ho continuï fent molt."

L'entrenador blaugrana reconeix que, després del partit de Copa del Rei de dimecres, l'equip no ha tingut gaire temps per descansar. A la vegada, però, indica que la plantilla ja hi està acostumada: "Sempre penso que és millor afrontar un altre partit estant classificats. Sí que és cert que no hem tingut massa repòs, però hi estem habituats. Sabem el que ens toca. Comença la segona volta i intentarem pensar en el pròxim partit cada vegada, i arribar fins a on puguem."

La importància de treure conclusions

També sobre el partit contra el Reial Madrid, el de Santpedor entén que l'equip blanc, malgrat l'eliminació de la competició, "es quedi amb un bon regust de boca, perquè va fer un molt bon partit". I ha afegit: "En una eliminatòria de 180 minuts és pràcticament impossible dominar completament un equip com el Madrid. Però de tots els partits s'extreuen conclusions, i han de passar per tractar-les i seguir endavant."

Minut de silenci en memòria del periodista Dani Montesinos

Abans de l'inici de la roda de premsa de Josep Guardiola prèvia al partit contra el Vila-real d'aquest dissabte, s'ha guardat un minut de silenci en memòria del periodista Dani Montesinos. A més dels representants dels diferents mitjans de comunicació que hi eren presents i del tècnic barcelonista, també han guardat aquest minut de silenci els capitans de l'equip Puyol, Xavi, Iniesta i Valdés. "És una pena, una terrible pèrdua. Crec que ha estat a gairebé totes les rodes de premsa. No hi ha una abraçada més gran que puguem donar-li a tota la seva família", ha dit Guardiola.

Tornar a dalt