fcb.portal.reset.password

Guardiola, saludant Ferguson / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Aquest vespre, a Zuric, un jugador (Xavi o Messi) i el tècnic del FC Barcelona poden proclamar-se, respectivament, el millor jugador i el millor entrenador del món del 2011. "A jugadors com Messi, Xavi o Iniesta no se'ls pot dir res per motivar-los. Competeixen contra si mateixos. Estimen aquest esport, el gaudeixen. És per això que Xavi fa tants anys que té el més alt nivell de motivació, o Messi. Mai seràs el millor a la teva feina si no dónes el millor que portes a dins", ha declarat Guardiola, com un dels secrets de l'èxit d'aquests jugadors.

Un triomf del planter

Pel tècnic, que l'any passat al podi només hi hagués jugadors fets a casa, i que aquest any dos d'ells tornin a ser-ho, és l'èxit "més important". S'ha explicat: "Amb això no vull dir que els jugadors que vénen de fóra no siguin importants. Però aquí els nens es formen amb una mateixa idea, són amics des de fa temps, hi ha una implicació més enllà d'una qüestió professional, també afectiva. Guanyar o perdre pot ser o no ser. Però que 9 o 10 d'ells juguin una final és un èxit global, de tanta gent que hi ha contribuït i van ser vitals en la seva formació. Això ens fa sentir orgullosos del club que representem".

Victòries que generen premis

Amb tot, Guardiola ha deixat clar que només hi ha tanta representació blaugrana a Zuric perquè el Barça ha guanyat fins a cinc títols en aquest 2011. Si l'equip no hagués guanyat, potser serien menys, o cap, els jugadors nominats. El mateix passa amb la candidatura dels tècnics: "Si estem aquí és perquè hem guanyat. És impossible avaluar qui és el millor entrenador. Estem aquí perquè dirigim equips molt grans que tenen la possibilitat de dirigir grans jugadors. Això no és tennis, sinó un joc col·lectiu en què tots influeixen".

A la Lliga, contra un "gran rival"

Preguntat sobre la situació actual a la Lliga, Josep Guardiola ha reconegut la fortalesa del líder, el Reial Madrid, que està 5 punts per sobre: "Competim contra un rival que té uns números espectaculars, i hem de conviure amb el fet que després d'haver guanyat tant puguis perdre una mica la perfecció. Dependrà de nosaltres i de com competim fins al final".

Ferguson: “El Barça és el millor equip del món”

La roda de premsa prèvia a la cerimònia de la FIFA Pilota d'Or ha comptat amb tres representants del Barça (Guardiola, Xavi i Messi) i un del Manchester United, el seu entrenador Sir Alex Ferguson. Com ha fet abans, s'ha desfet en elogis cap al FC Barcelona: "El Barça, com a equip, és de lluny el millor, i ja fa dos anys que ho diem. Al món del futbol de vegades has de dir "són millors que nosaltres". El Barça és el millor. No veig cap altra millor persona per guanyar que el Pep". Sobre Messi, ha afirmat que "podria jugar tant als anys 50 com ara".

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();