fcb.portal.reset.password

Guardiola, en la seva darrera roda de premsa al Camp Nou / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Josep Guardiola ha explicat, en la roda de premsa prèvia a la final de la Copa del Rei, quin va ser el camí cap a la decisió final perquè Tito Vilanova fos el proper entrenador del FC Barcelona. Just abans d’entrar en aquest tema, ha indicat: “En aquests quatre anys que portem junts, he fet 546 rodes de premsa, que són 272 hores davant de vosaltres. És com si hagués estat onze dies parlant. Durant tot aquest temps, he intentat aconseguir un objectiu: ser creïble. M’he pogut equivocar i estar més o menys encertat, però la meva pretensió ha estat sempre que allò que digués fos cert”.

I ha continuat dient: “Dit això, he sentit que si el Pep ha de sortir a donar explicacions sobre relació amb el Tito.” I així ho ha fet: “Al mes de novembre, vaig tenir un dinar amb Zubizarreta en el transcurs del qual se’m va comentar la idea que Tito fos el nou entrenador. Li vaig dir que em semblava una molt bona idea. El dia del Chelsea, quan ens van eliminar, vaig agafar el Tito al despatx i li vaig dir que creia que li oferirien ser entrenador del FC Barcelona. Ell no en sabia res, i vaig ser jo qui li va notificar.”

Guardiola ha revelat també que en aquella conversa li va dir: “Fes el que et sembli”. Els motius, dos principalment: “No li podia dir una altra cosa, perquè és la persona que m’ha ajudat a ser l’entrenador que sóc. I la cosa més important, perquè la vida l’ha posat a prova, i no veieu el que ha patit. Ell s’ho va pensar, va sentir-se fort, i va tirar endavant. Ens coneixem des dels 13 anys, i el que sent que ha de parar sóc jo”. A la pregunta sobre si és cert que no li va agradar gaire el fet que s’anunciés la decisió de comptar amb Tito Vilanova el dia de la roda de premsa del seu comiat, el de Santpedor ha respost: “Jo no sóc qui per dir què ha de fer el Club. El Club mana, i si decideix que ha de presentar el Tito, qui sóc jo per dur la contrària.”

L’article de Sostres

D’altra banda, l’entrenador barcelonista ha volgut aclarir les afirmacions d’un article de Salvador Sostres al diari ‘El Mundo’: “Vaig parlar amb el Salvador a posteriori. Ell sap que no és així. Li vaig dir al president que jo marxava i que faria un pas al costat, res més. Dins del món blaugrana faig un pas al costat. Mai faria un menyspreu a un president. L’educació que m’ha donat aquesta casa i els meus pares no m’ho permeten. He tingut una meravellosa relació amb Laporta i també amb el president Rosell. Als dos els agrairé eternament com m’han deixat treballat. I als dos els dic que marxo, que ja no hi sóc, i que faig un pas al costat. Que no utilitzin el meu nom per això.”

I ha insistit: “Estic eternament agraït als presidents Laporta i Rosell, per igual, perquè m’han deixat fer la meva feina al Club dels meus somnis. De tota la resta, vull que sàpiguen que marxo, i que em deixin.”

Tornar a dalt