fcb.portal.reset.password

Josep Guardiola durant el partit al Vicente Calderón / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Josep Guardiola ha tancat el seu cicle com a tècnic del FC Barcelona de la millor manera possible, amb una victòria en el que ha estat l’últim repte de la temporada, la final de la Copa del Rei. És el quart títol d’aquest curs, i el catorzè en quatre anys. El tècnic, molt tranquil, ha explicat en la seva darrera roda de premsa que marxa “feliç”, principalment per “haver estat part d’aquest procés que va començar fa temps, però que ni comença ni s’acaba amb mi” i, a la vegada, satisfet també  per “deixar quelcom pels que vinguin després”. I ha afegit: “No hem inventat res. Simplement cadascú ha posat les seves idees.”

“Marxo feliç”

En aquesta mateixa línia, el tècnic blaugrana ha transmès la seva sensació que l’equip que ha dirigit ha “deixat un bon record”. “Estic infinitament content. Marxo feliç, amb una gran satisfacció, i deixant un futur a nivell de club perquè les coses segueixin funcionant bé. Hem fet un cicle molt gran. Catorze títols en quatre anys és una marca difícil d’aconseguir. Estic convençut que hem deixat un bon record, que amb el temps la gent dirà que aquests jugadors feien un gran futbol i que la gent s’ho passava bé”, ha apuntat.

Sobre el transcurs de la final d’aquest divendres al Vicente Calderón, el de Santpedor creu que la seva plantilla ha fet “uns primers 35 minuts molt bons”. En canvi, considera que a la segona meitat els jugadors “no han estat tan fins” i els de l’Athletic Club “ens han creat força més problemes”. Precisament sobre l’equip dirigit per Marcelo Bielsa, Guardiola ha ressaltat que és “de les coses més meravelloses que hem vist aquest any”. “Sóc un fan absolut de l’Athletic, de la seva idea. No es donen per vençuts mai. Vull felicitar-los per l’excel·lent temporada que han fet. Ens han deixat moltes coses d’aprenentatge”, ha afegit.

El curs més analític

Finalment, Guardiola ha afirmat que, futbolísticament parlant, “el millor any ha estat aquest”. “Hem fet més passos a nivell tàctic. El primer any tot era focs d’artifici, pura energia. Aquest curs ha estat més analític. Estic convençut que amb el temps l’equip encara serà millor”, ha acabat dient. Els representants dels diferents mitjans de comunicació presents a la sala de premsa del Vicente Calderón han acomiadat el tècnic amb aplaudiments.

“De Messi he après a ser més competitiu”

Josep Guardiola ha tingut una menció especial per a Leo Messi: “D’ell he après a ser més competitiu del que era quan vaig arribar. Està clar que no haguéssim guanyat 14 títols de 19 sense ell. He après moltes coses a nivell de futbol a través seu. Per la nostra part, hem intentat fer-li entendre que si s’implica en una dinàmica col·lectiva en treu molt més. Ha estat un privilegi entrenar el millor jugador que he vist mai. Amb la seva edat i esperit competitiu seguirà donant molt a aquest Club meravellós.”

Tornar a dalt