fcb.portal.reset.password

Josep Guardiola, en roda de premsa / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Josep Guardiola ha reconegut que tot està com ell volia fa uns mesos: l'equip es jugarà l'accés a la final de Copa al Camp Nou, després d'haver assolit un 1-1 a Mestalla, i amb tot el públic a favor. "És una situació perfecta, ho tenim a prop", ha explicat el tècnic, que ha fugit de les moltes absències que minven l'equip com a possible excusa. "Jugarem onze contra onze, set s'asseuran a la banqueta i estem en un bon nivell. És un partit d'homes, molt exigent, i necessitarem gent en plenes condicions", ha afirmat. Sobre els jugadors que estaran a punt, ha manifestat: "El més dubtós és Busquets. Xavi està bé i Alexis força bé, tot i que encara té petites molèsties".

"Crec sincerament que haurem de guanyar"

Guardiola ja va dir després del partit a Mestalla que l'1-1 assolit era un resultat positiu de cara a la tornada. Per què? Perquè permetia fugir de l'eufòria que pot crear una victòria a l'anada –com va passar al Bernabéu- i perquè obligava a l'equip a sortir a guanyar al Camp Nou. De cara al matx d'aquest dimecres, Guardiola descarta el 0-0 i creu que "només guanyant arribarem a la final". I ha afegit: "Imagino que haurem de fer un bon partit i haurem de marcar".

Tenir la pilota, clau

Preguntat per Banega i la seva importància al València, Guardiola ha estat clar: "Banega és un jugador fantàstic. Per desconnectar Banega, hem de connectar-nos nosaltres. Si ells van darrere nostre, Banega serà menys protagonista; i si nosaltres anem darrere d'ells, Banega serà més protagonista".

El tècnic, però, ha preferit parlar de tot el València. "És un equip que sempre ens ha costat moltíssim", ha explicat, alhora que preveu un partit "semblant al de la Reial Societat", pel que fa a la meteorologia i a l'estat de la gespa.

Durant tota la roda de premsa, Guardiola ha repetit un missatge: "Ja sé que hem guanyat molts títols, però aquests jugadors encara volen arribar a una nova final. La final de Copa és de les més maques que hi ha". Per aquest motiu, el d'aquest dimecres és un partit clau. A una final no s'arriba cada dia.

Tornar a dalt