fcb.portal.reset.password

Guardiola dóna instruccions durant el partit davant l'Osasuna / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Després d'haver superat l'equip de Mendilíbar per un contundent 8-0, Josep Guardiola destaca, per sobre de tot, la seva satisfacció pel fet que els socis i aficionats que aquest dissabte han assistit a l'Estadi hagin gaudit amb el joc del Barça. "Hem fet un bon partit, ens hem esforçat, i hem ajudat al fet que la gent s'ho hagi tornat a passar bé. Això és com anar al cinema, al teatre, o a un sopar... al final això no deixa de ser un espectacle."

Elogia la valentia de l'Osasuna

El de Santpedor ha elogiat el plantejament del rival del Barça d'aquesta nit, l'Osasuna, així com el del seu tècnic: "L'Osasuna és un equip que conec bé, i admiro molt el seu entrenador. Hi ha pocs equips del mig de la taula que tinguin aquesta valentia de venir-te a buscar. M'agraden els entrenadors d'aquesta mena, i n'aprenc molt d'ells." Pel que fa a la tàctica del Barça sobre el terreny de joc, Guardiola ha explicat que "el que hem volgut és sortir de manera diferent de com ho havíem fet amb anterioritat, buscant més seguretat en el control del partit". I ha afegit: "Volíem tenir molta gent per dins per intentar generar joc".

Sobre la possibilitat que al descans, per la comoditat que dóna un 5-0 en el marcador, hagués demanat al seu equip que afluixés, l'entrenador barcelonista ha indicat, de manera contundent, que "la millor manera de respectar el contrari és prendre's la feina seriosament."

El rendiment de Cesc

D'altra banda, Guardiola ha valorat el rendiment de Cesc Fàbregas, així com la seva aportació al joc del grup: "El Cesc és un jugador que fa anys que el seguíem. Té un nivell molt alt. Dins de l'ordre que tenim, la seva anarquia ens va molt bé. Es mou per on vol. És molt fort físicament, té visió, passada de gol, arriba bé, té gol, treball...". En aquesta línia, ha afirmat que els reptes del '4' blaugrana són "adaptar-se a una posició més estàtica, que ho farà perquè té voluntat" i "que superi el Xavi en el recorregut."

A la pregunta sobre si abans de començar el partit estava enfadat, Guardiola ha respost sense deixar cap mena de dubte: "Volen que estigui enfadat, però encara no ho han aconseguit. No em donen motius aquests jugadors. Sóc una persona privilegiada que està aquí per treure rendiment a aquests jugadors fantàstics. Quan juguem malament vindré aquí i ho diré. Hem d'assumir que no sempre es guanya amb naturalitat en l'esport."

Bartomeu: “Aquest equip mereix tenir crèdit”

Visiblement molt satisfet amb la golejada del Barça davant l'Osasuna, el vicepresident primer apunta que l'equip, "guanyi, empati o perdi, mereix tenir crèdit". En aquest mateix sentit, ressalta que els jugadors del conjunt dirigit per Josep Guardiola "han demostrat que sempre s'esforcen moltíssim", i insisteix en la idea que "mereixen aquesta confiança, ja que ho han fet bé i ho continuen fent bé."

Després de destacar que l'espectacle que s'ha viscut aquest dissabte al Camp Nou "ha estat impressionant" i que "han entrat els gols que no van voler fer-ho davant el Milan", Bartomeu, prudent, ha recordat que "aquest és un partit més de Lliga".

Tornar a dalt