fcb.portal.reset.password

Guardiola, a la sala de premsa aquest divendres / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

La filosofia de Josep Guardiola d'anar partit a partit no ha canviat tot i la segona posició actual, a sis punts del líder. "El partit més important sempre és el que vindrà, el del Llevant", i no el del Reial Madrid, d'avui en vuit. Pel tècnic, és clau que l'equip "continuï tan regular com sigui possible". "Tot es redueix a una cosa: jugar el teu partit i intentar guanyar-lo", ha afirmat en roda de premsa, fugint del que faci o deixi de fer el líder. "No em vull desgastar amb coses que no depenen de nosaltres", ha afegit.

Ser segon no és res "atípic"

El tècnic també ha volgut restar transcendència a la segona posició actual. "En l'esport pots estar al darrere. Quan ets a baix, has de tenir l'ambició d'intentar atrapar el primer. Amb normalitat. De vegades no pot ser i haurem fallat si ens deixem alguna cosa, però això no ha passat. No hi ha res atípic al fet d'estar sota un equip tan fort", ha assegurat Guardiola. En aquest sentit, ha recordat les moltes vegades que el FC Barcelona s'ha trobat en una situació de no lideratge com la que es produeix ara.

Una oportunitat per distanciar-se

El primer, doncs, és preparar la trobada amb el Llevant, quart classificat, únicament dos punts per sota del Barça. "Ja l'any passat era un equip molt sòlid, molt físic. Van començar bé i això va ajudar a tranquil·litzar-los. Tenim una bona oportunitat per distanciar-nos d'ells", ha explicat, abans d'elogiar la seva plantilla, integrada per molts jugadors amb un llarg recorregut a Primera.

"Els Comitès decideixen"

El tècnic també ha tornat a parlar de la groga que va veure davant el Rayo Gerard Piqué, que finalment es perdrà el duel contra el Llevant, però no el del Santiago Bernabéu. "Si el Comitè de Competició hagués dit dos partits de sanció, hauria descansat dos. Si hagués dit tres, descansaria tres. Acatem el que decideix el Comitè. Sempre ha estat així", ha afirmat. Guardiola també ha deixat clar que en els entrenaments no es parla ni es prepara res que tingui a veure amb forçar targetes o fer descansar jugadors perquè no les rebin. "Si ho féssim, no hauria fet jugar Alves a la Champions quan encara no teníem la primera plaça assegurada", ha declarat.

Tornar a dalt