fcb.portal.reset.password

Pep Guardiola. FOTO: MIGUEL RUIZ (FCB).

“Aquest any no tocava. El primer que em passa pel cap és una tristor immensa. Perdoneu-me si no estic clarivident, però tinc la percepció que amb el temps diré: ‘Hem fet una excel·lent eliminatòria’”. Pep Guardiola ha analitzat amb el cor el doble duel amb el Chelsea i també amb el cap: “Hem fet 180 minuts excepcionals, hem fet de tot per ser a la final. No hi havia hagut mai una eliminatòria que haguéssim fet tant per ser a la final com aquesta”.

I afegia: “Hem de saber què hem fet malament i corregir-ho”. En aquest sentit, el tècnic del Barça ja ha fet autocrítica: “Amb el 2-0 no ens hem parat, hem seguit atacant. Tot no es pot tenir. I pot ser una lliçó que aprendré amb el temps”.

Es repeteix la història

Guardiola, que ha felicitat el Chelsea “pel seu treball defensiu” i la classificació, ha estat clar i sincer: “Sento que hem fallat perquè no les hem ficat. Tot i això, hem pencat molt per ser aquí”. Segons ell, “l’important és haver estat allà un altre cop molt i molt a prop”.

A més, ha assenyalat algunes de les claus de la tornada de les semis: “El 2-1 ens ha fet una mica de mal psicològic. Després hem sortit, hem tingut el penal, i ells s’han enfortit”. I continuava, amb resignació: “S’ha repetit la pel·lícula de Londres, en el 45+1 ens han penalitzat”.

Elogis per al públic i per a Messi

El de Santpedor ha volgut agrair especialment el suport de l’afició: “El públic, espectacular. Ens han portat ells a nosaltres i els ho agraeixo molt. També ha vist que no ens hem deixat res”. “Potser li hem canviat la mentalitat però cal que tornem a guanyar”, ha apuntat amb un tímid somriure que no podia dissimular la decepció. D’altra banda, Guardiola ha fet un enorme reconeixement públic a Leo Messi: “Vull agrair-li tot el que ha fet, la meva admiració es insuperable. És un exemple per a tots, de ser millors cada dia”.

A partir d’ara, al Barça li queden quatre partits d’una Lliga que té molt coll amunt i la final de Copa. Pep Guardiola ha explicat que encara ha de planejar com gestionarà la participació dels seus homes: “Hem de valorar el factor emotiu de la gent i veure com es recupera”.

Reunió imminent amb Rosell

Sobre la seva continuïtat o no a la banqueta barcelonista la temporada que ve, Pep Guardiola ha informat: “En els pròxims dies em reuniré amb el president Sandro Rosell i amb calma decidirem el que és millor. Ara, evidentment, ja toca”.

Tornar a dalt