fcb.portal.reset.password

Guardiola, en el transcurs del partit contra el Mallorca / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Josep Guardiola valora d’una manera molt especial la victòria que la seva plantilla ha aconseguit davant el Mallorca (0-2). I és que el de Santpedor considera que aquest triomf serà molt útil per als seus jugadors de cara a “preparar amb el to adequat” l’important compromís de Champions de dimecres al camp del Milan. El tècnic ressalta com “malgrat tot, amb l’esforç i les no excuses, hem tirat endavant i hem vençut”, i ha comentat que el gratifica “el fet que amb 10 jugadors no ens hem lamentat sinó que ens hem esforçat”. “Això em fa sentir orgullós de l’equip”, ha afegit.

En aquest sentit, el de Santpedor ha volgut deixar palesa la capacitat de sacrifici de cadascun dels seus futbolistes per treballar en equip: “Tenim persones amb disponibilitat per fer coses per l’equip. No pel seu bé individual, sinó pel de tots. Som molt afortunats de tenir jugadors com aquests amb nosaltres.”

Màxim esforç pel bé col·lectiu

A la vegada, ha elogiat la gran versió d'ells mateixos que estan mostrant els jugadors: “Aquest equip sempre ha patit. Després d’haver-ho guanyat tot durant quatre anys al llarg dels quals hem estat exemplars en tot, al principi veus la temporada molt llarga i de vegades et deixes anar una mica. I els contraris no perdonen. Ara estem al final i ho sabem. Els esforços no es poden mesurar, o anem tots a l'una o no ho aconseguirem. Els jugadors han posat molta voluntat i esforç.”

El Barça s’ha quedat amb 10 jugadors a l’inici de la segona meitat per l’expulsió de Thiago. En aquest sentit, l’entrenador blaugrana ha fet la següent reflexió: “Freguem entre el 70 i el 75% de la possessió de la pilota a cada partit. De cada 10 minuts, més de 7 la tenim nosaltres. I que a sobre en això siguem els més penalitzats, de vegades costa d’entendre. Però si hi han hagut expulsions és per alguna raó, i cal acceptar-les. Ho fem, marxem als vestidors i seguirem jugant.”

“S’han de fer respectar”

Finalment, Josep Guardiola s’ha referit a les darreres decisions del Comitè de Competició i del Comitè Tècnic d’Àrbitres, incidint especialment en la idea que “s’han de fer respectar”. “Fa molt de temps que els àrbitres i els seus comitès no s’han fet respectar, i hem arribat a una situació en la qual ara tot és massa sospitós. No han marcat la línia clara des del primer dia. Han passat massa coses, les han anat deixant passar, i al final no s’han fet respectar. Al final les interpretacions ara totes són sospitoses. El Gerard, amb el que va dir, potser hauria merescut una sanció, però és clar, no li posen perquè si hi ha un altre [equip] que diu que [els] roben el partit probablement també els hi haurien de posar [a ells la sanció]. Això ve de molt enllà, i el que han de fer urgentment és tornar-se a fer respectar.”

Tornar a dalt