fcb.portal.reset.password

Guardiola, a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Pep Guardiola ha reconegut que, des que Cholo Simeone es va fer càrrec de la banqueta de l'Atlètic de Madrid, el conjunt matalasser s'ha transformat completament. "Simeone ha canviat dinàmiques", diu el de Santpedor, que ha explicat que ara a l'Atlètic "se li nota el segell del seu entrenador". En aquest sentit, Guardiola veu el seu pròxim rival com un conjunt que "té ànima, intens, agressiu... on tots els jugadors treballen i s'esforcen". El tècnic veu l'actitud dins del camp dels matalassers com un reflex de Simeone quan era futbolista. "Veus l'equip i és una expressió del seu entrenador. La seva manera forta i intensa com a jugador l'ha transmès ara al seu equip".

El tècnic, com sempre, s'ha preparat al mil·límetre la visita al Vicente Calderón. Guardiola creu que per guanyar "hem d'evitar les contres, que ens ataquin per fora i intentar portar el joc a on ens convé. Tindrem poc temps per pensar i haurem d'estar atents, brillants, experts i hàbils".

Objectiu: Anar partit a partit

"Quan un equip està a 10 punts del líder el plantejament no és remuntar". Guardiola sap que no serà fàcil retallar la distància amb el Madrid, per això l'objectiu fins a final de temporada és "anar a guanyar el partit". I ha afegit que "el plantejament és jugar el partit amb la tranquil·litat d'intentar guanyar-lo i no pensar en res més". El que té clar és que quan acabi la Lliga es veurà en quina situació han finalitzat i pensa que els seus jugadors faran un bon paper. "En aquesta casa sempre hi ha pressió, però ells saben que no podem abaixar els braços. La Lliga està complicada però cal anar partit a partit". I ha aconsellat que "cal viure aquests tres mesos que queden amb joia i alegria per tot el que hem fet aquest any, i pensant que som capaços de jugar al nivell que ho hem fet durant tot aquest temps".

"En el joc estem a un nivell alt"

Guardiola creu que el joc de l'equip durant aquest curs no ha estat tan diferent de temporades anteriors. "La tendència ha estat d'un nivell alt en el joc, sense massa alts i baixos", ha explicat el tècnic, que creu que l'equip ha jugat aquest any bons partits com el que van fer contra el Leverkusen o el València.

Tornar a dalt