fcb.portal.reset.password

Guardiola, mantejat / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Josep Guardiola, visiblement satisfet per la consecució del que és el tretzè títol des que dirigeix la banqueta del primer equip de futbol del Barça, ha volgut emfatitzar la figura dels seus jugadors. I és que per a l'entrenador blaugrana, el mèrit d'aquest equip neix de la competitivitat en la mentalitat dels seus futbolistes. A la vegada, ha apuntat a la transcendència del que aquests estan fent: "El que un més admira és la continuïtat, el fet d'estar a dalt durant tant de temps. Tretze de 16 títols són uns nombres que parlen per si sols, i només s'aconsegueixen amb una mentalitat tan competitiva. Els surt de dintre aquest ànim de continuar, de jugar bé. Si estàs tant de temps mantenint aquest nivell és perquè hi ha uns jugadors que són fantàstics. No sé si són conscients de la transcendència del que estan fent, però, si no ho són, en un temps ho seran."

L'entrenador blaugrana ha apuntat que el sentiment del vestidor és de màxima felicitat, tant pel fet d'haver aconseguit el que és el segon Mundial de Clubs en tres anys com per haver acabat amb la "malastrugança d'haver-ho fet al Japó". I ha afegit: "Estem molt contents pel gran partit que hem fet. Hem jugat un gran partit de futbol, i tot el món ho ha vist. La veritat és que hem minimitzat el gran joc del Santos. Aconseguir dos títols com aquest en tres anys és motiu de satisfacció. Només em queda felicitar tots aquests jugadors extraordinaris."

Mèrit col·lectiu

Guardiola ha atribuït el mèrit del triomf al col·lectiu: "Estem satisfets per l'actuació global del grup. Aquest equip té jugadors molt bons, i aquesta és la clau. Estudiem el rival i mirem de quina manera podem fer-li mal. És veritat que els jugadors es mouen molt, però mouen encara més la pilota. Al final s'imposa el seu talent i el que intentem és que s'associïn a través de la pilota." En la mesura del que ha estat possible, ha procurat evitar parlar d'individualitats: "Messi ha fet un altre gran partit. Ja sabem que és un jugador diferent i especial, però no voldria personificar-ho en ell. L'Andrés, el Thiago, el Sergio, el Xavi, el Víctor... tots han estat a un gran nivell."

Guardiola ha respost així a la pregunta sobre com preveu el futur: "Tot és massa fresc. Un pensa que, quan ha guanyat tant, és que s'està apropant el final, és inevitable. El mèrit és com després de tant de temps se segueixen guanyant coses. Però a la vegada un també pensa que, si ho han estat fent fins ara, perquè ho han de deixar de fer. Haurem d'intentar que segueixin amb aquest desig de guanyar coses. Dependrà del fet que sapiguem trobar aquest punt d'exigència. Ara tornarem a Catalunya i començarem a preparar el partit de Copa. És un privilegi poder entrenar aquest grup de persones."

També se li ha preguntat si la plantilla havia jugat millor en la final de la Champions o en aquest partit: "L'equip ha jugat al nivell de la final de Wembley. Hem fet una primera part fantàstica en tots els sentits. S'ha vist que les poques vegades que el Santos ha aconseguir fer tres o quatre passades s'ha plantat davant del Víctor. Hem vist cinc o sis partits d'ells, i creieu-me que quan l'agafa el Neymar, per exemple, ja et pots preparar."

Paraules per als que no hi eren

Guardiola ha volgut tenir unes paraules per als que no han pogut ser-hi: David Villa, Afellay i Tito Vilanova, als quals l'equip "ha trobat molt a faltar". Finalment, s'ha mostrat satisfet amb el fet que se li hagi plantejat la comparació d'aquest Barça amb la 'taronja mecànica', la selecció holandesa dels anys 70. "És un honor", ha comentat, just abans de ressaltar que el FC Barcelona ha saltat al terreny de joc "amb nou jugadors de la casa".

Ramalho: “La diferència està en la qualitat dels jugadors”

El tècnic del Santos ha apuntat a la tècnica del conjunt dirigit per Josep Guardiola com l'element diferenciador entre els dos equips: "La diferència està en la qualitat dels jugadors. I els del FC Barcelona en tenen més, com s'ha pogut veure aquest diumenge". Ramalho ha destacat l'actuació de Messi, que, segons la seva opinió, "està en un gran moment de forma i no es pot discutir".

Tornar a dalt