fcb.portal.reset.password

Éric Abidal, mantejat pels seus companys el dia del Barça-Madrid de Champions en què va reaparèixer / FOTO: ARXIU FCB

Éric Abidal celebra aquest divendres el seu cinquè aniversari a Can Barça. Un altre divendres, ara fa tot just cinc anys, el jugador francès era presentat a la sala de premsa del Camp Nou. Amb el ‘22’ a l’esquena, reconeixia que la seva tasca seria “atorgar equilibri a un equip molt ofensiu i intentar rebre menys gols”. Des d’aquell curs, Valdés ha guanyat quatre dels cinc Trofeus Zamora que hi ha hagut en joc.

Cara i creu

Éric Abidal ha viscut a Barcelona segurament els millors i pitjors anys de la seva vida. D’una banda, ha estat peça clau d’un equip que ha meravellat el món. Catorze títols en quatre anys, amb dues Lligues de Campions incloses, són xifres que parlen per si soles. Va tenir la mala sort de perdre’s –per sanció‒ les finals de Copa i Champions el 2009, però el 2011 va ser ell, gràcies al gest del capità Puyol, el que va poder aixecar el màxim trofeu continental a Wembley.

Suport unànime

Abans d’aquell mes de maig del 2011, però, a Éric Abidal se li havia detectat un tumor en el fetge. Únicament sis setmanes després de la seva operació, el jugador reapareixia en un Barça-Madrid que permetia a l’equip de Guardiola classificar-se per a la final de Londres. Aquell dia, el defensa va ser mantejat per tots els seus companys al cercle central del Camp Nou.

La greu malaltia d’Abidal havia mobilitzat el barcelonisme i tot el món de l’esport. El dia en què es va saber que tenia un tumor, l’etiqueta #animsAbidal es va convertir en TT mundial. Les mostres de suport van arribar d’arreu. Al Camp Nou, al minut 22 de cada partit es corejava el seu nom.

Sempre amb un somriure a la cara, Éric Abidal va tornar a competir a gran nivell durant tot el tram inicial de la temporada 2011/12. Ningú com ell podia simbolitzar millor l’esperit de lluita, tenacitat i superació. S’havia convertit en un referent per a molts nens malalts. “Això m’ha canviat molt. He venut tots els meus cotxes; ara invertiré en hospitals per ajudar els nens”, va explicar en roda de premsa pocs dies abans de la final de Wembley.

“T’estimem, t’esperem”

El 15 de març del 2012, curiosament 365 dies després de la notícia del seu tumor, es comunicava que se li havia de practicar un transplantament de fetge. A hores d’ara, Éric Abidal segueix recuperant-se. Sandro Rosell, en la roda de premsa de balanç de dimarts passat, va resumir el sentiment del culer cap a Abidal: “T’estimem i t’esperem, Éric”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();