fcb.portal.reset.password

Alexis, amb l'Udinese. Foto: MD

El mapa de Sud-amèrica es va completant. Amb el fitxatge d'Alexis Sánchez pel FC Barcelona, set dels dotze països del continent ja han tingut representants a l'equip de futbol blaugrana. Ara queden només Colòmbia, Bolívia, Equador, Guyana i Surinam a l'Amèrica del Sud sense cap jugador culer en tota la història del Club.

32 brasilers a Can Barça

Brasil és el país sud-americà que més jugadors ha donat al Barça. Fins a 32. Fausto dos Santos i Jaguaré Becerra, als anys 30, van ser els primers, mentre que Alves, Adriano i Maxwell han estat els últims a arribar i que encara són al Club. El segon país del continent amb més blaugranes és l'Argentina, amb 20, també amb tres representants a l'actual plantilla (Messi, Milito i Mascherano). L'Uruguai (14), el Paraguai (7), Perú (5) i Veneçuela (1) –Jeffren, amb la doble nacionalitat- són els altres països que han tingut jugadors del Barça. Ara, Xile s'apunta a aquesta llista i completa gairebé el mapa sud-americà.

Messi, el sud-americà amb més partits

Amb Alexis, ja són 80 els sud-americans que han jugat al Barça. Qui més partits ha disputat de tots és Leo Messi, amb 269, i un bon grapat encara per davant. El segueixen en aquesta classificació el brasiler Rivaldo (235), l'uruguaià Villaverde (224) i el també brasiler Ronaldinho (207). Caldrà esperar per veure quants en juga Alexis Sánchez, el primer xilè.

Tornar a dalt