fcb.portal.reset.password

Dos Santos, fent una passada / FOTO: MIGUEL RUIZ/ÀLEX CAPARRÓS-FCB

Les lesions d'Afellay, Villa, Fontàs, Iniesta i Pedro, sumades a la concentració de Keita amb la seva selecció, són males notícies per al FC Barcelona, que únicament disposa de 15 jugadors del primer equip. De tot plegat, però, també es pot fer una lectura positiva: és una oportunitat més perquè Guardiola torni a confiar en els jugadors del Barça B, cosa que ha fet sense dubtar. Tello i Dos Santos en són els últims exemples.

Elogis de Guardiola

Tots dos van ser titulars contra la Reial Societat i van permetre gaudir de minuts de descans a altres jugadors importants com Xavi, Busquets o Alexis. Tello, que ja havia disposat de minuts a El Madrigal i Mestalla, va disputar el partit sencer contra el conjunt basc, en què va signar el primer gol del matx. Dos Santos, un futbolista que ja ha tingut més aparicions al primer equip en els darrers anys, va jugar 77 minuts, fins que va ser substituït per Busquets.

Guardiola els va elogiar després del partit: "Dos nois com Dos Santos i Tello han fet un partit amb molta responsabilitat i ara ja són una mica més savis. Són millors jugadors i futbolistes que el Club tindrà i si funcionen li hauran costat zero euros".

Zubizarreta: "El mèrit és de l'entrenador i dels jugadors"

El cas de Tello i Dos Santos no és una situació nova a Can Barça. Fa uns anys, Guardiola ja va apostar per Busquets i Pedro quan aquests eren jugadors del B i, la passada temporada, es va produir una situació similar amb Fontàs i Thiago, més productes del planter blaugrana que ara ja s'han consolidat amb el primer equip. Aquest any, Cuenca n'és un exemple més. "És la nostra idea i la Lliga ens dóna l'oportunitat de confiar en ells, i ells ens retornen aquesta confiança amb escreix", va declarar dissabte, sobre els casos de Tello i Dos Santos, Andoni Zubizarreta.

"Ho hem dit moltes vegades. Cal estar atents a la feina que es fa al planter, però al final el mèrit és de l'entrenador per posar-los i dels futbolistes per jugar en un estadi com aquest", remata Zubizarreta.

Menys rotacions a causa de les lesions

Aquesta temporada, alguns dels jugadors del primer equip acumulen més minuts que ara fa un any. Les moltes lesions han impedit Guardiola poder dur a terme més rotacions. Futbolistes com Xavi, Messi, Busquets o Abidal són alguns dels que han disputat més minuts que ara fa un any, si es comparen les xifres d'un any i l'altre després de 39 partits oficials jugats.

Xavi
2010/11: 2378 minuts
2011/12: 2599 minuts

Messi
2010/11: 2763 minuts
2011/12: 3061 minuts

Busquets
2010/11: 2252 minuts
2011/12: 2335 minuts

Abidal
2010/11: 2243 minuts
2011/12: 2666 minuts

Tornar a dalt