fcb.portal.reset.password

Valdés, en una jugada davant l'Atlètic de Madrid / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB

Una de les frases més repetides a Can Barça és que "la millor defensa és un bon atac", però Guardiola li ha fet una volta més i ha inculcat als seus homes la reflexió que per atacar bé és necessari ser forts amb una defensa a camp contrari. Tot va lligat: si ataques ordenat, quan perds la pilota ja estàs llest per pressionar i recuperar ràpid la pilota per atacar millor.

3 partits sense encaixar gols

En els últims tres partits el Barça ha marcat 11 gols contra l'Sporting, el BATE i l'Atlètic de Madrid i per contra no n'ha encaixat cap. Els blaugranes van agafant el to defensiu que caracteritza l'equip des de l'arribada de Guardiola després d'un inici de temporada amb 5 partits on s'han encaixat 2 gols i 6 partits, en què la porteria s'ha quedat a zero.

Amb la mitjana d'altres Lligues

Les 3 Lligues guanyades fins ara amb Guardiola sempre han tingut el Barça com a equip menys golejat. En la primera es van encaixar 35 gols, en la segona 24 i en la darrera 21. La millora defensiva és notòria i aquest curs no seria estrany que l'equip també superés aquest aspecte. Si en els tres campionats anteriors la mitjana de gols en contra havia estat 0,7 per partit fins ara, aquesta Lliga el Barça ha rebut 4 gols en 6 partits, així que la mitjana es manté amb 0,66 gols encaixats per partit.

La defensa no va lligada al sistema

Guardiola ens ha ensenyat i demostrat que la defensa és cosa de tots i tant li fa quins jugadors juguen o quin sistema s'utilitza. En els últims tres partits el Barça ha jugat bàsicament amb un 3-4-3 i amb una participació puntual de Puyol i Piqué, però el Barça ha mantingut un rigor defensiu espectacular, com ho demostra que no hagi rebut cap gol i que Valdés no hagi tingut gaire feina sota els pals.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();