fcb.portal.reset.password

Dani Alves, en el transcurs de la presentació de La Polsera Solidària / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB

FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB

En el marc de l'acte de presentació d'una polsera solidària juntament amb l'ONG Global Humanitaria, Dani Alves ha lloat la figura de Josep Guardiola i el paper clau que té el tècnic en la consecució dels èxits del primer equip de futbol: "Ell és el cor d'aquest equip, del Club. Tots sabem que sense Guardiola no seríem el gran equip que som, i que sense ell no hauríem guanyat tants títols". És per aquest motiu que, segons afirma el jugador, un dels principals objectius de la plantilla és que el de Santpedor "es quedi aquí per molt de temps".

Des que Josep Guardiola és al capdavant de la banqueta del Barça, l'equip ha assolit 13 dels 16 títols que ha disputat. "El balanç és espectacular", comenta Alves, just abans de fer la reflexió que "mai no coincidirem tanta gent de tanta qualitat, amb tantes ganes de fer gaudir la gent, i amb aquesta ambició de seguir sumant títols". En aquesta línia, el futbolista expressa en veu alta el seu desig que l'equip "segueixi amb la mateixa fam de seguir fent gaudir la gent". Pel brasiler, que apunta que "és un honor formar part d'un Club com aquest", és complicat "trobar qualificatius per expressar tantes alegries".

També sobre Guardiola, Alves ha volgut atribuir-li el mèrit d'haver aconseguit "tornar el futbol". "El futbol havia passat de ser un esport en el qual la gent es divertia responsablement a ser resultadista, i això no agradava gaire, no era gaire vistós. El que ha fet el Pep és recuperar això. Competim per guanyar, però el que ha recuperat és la conciliació del fet de jugar bé i de fer gaudir la gent", ha afegit.

Alves també ha valorat les paraules de Mourinho sobre la victòria del Barça al Mundial de Clubs del Japó: "És una persona que juga el seu paper, que tracta de desvaloritzar el que guanyem els altres. Només té valor el que aconsegueix ell. Així és la seva personalitat, i la respectem. La meva és diferent. Per jugar aquests dos "partidets", tal com els ha qualificat ell, cal guanyar la Champions. Nosaltres ho hem fet i per això estem contents. De vegades l'enveja és dolenta". "Vivim del present, i el nostre és que som els actuals campions del món. Els números són els que són, pesi a qui pesi."

I ha prosseguit: "A nosaltres no ens molesta el tema del Madrid perquè no ens sentim inferiors a ells, i si no et sents inferior a qui et critica, no et molesta." "Però sí molesta que contínuament estiguin desprestigiant el que fem. Sempre hi ha un però, un per què..., és l'únic que no entenc. Però com que entenc que aquesta guerra està perduda, nosaltres intentem competir bé i posar les coses difícils".

Finalment, i sobre com veuria la incorporació de Neymar a l'equip, Alves ha afirmat com, per part seva, està "convidadíssim a aquesta casa". "Si pogués jo ja l'hauria portat. És un jugador que aportaria coses diferents, i crec que aquest és el millor club on pot desenvolupar el seu futbol", ha conclòs.

Col·laboració amb Global Humanitària

Les paraules de Dani Alves han tingut lloc durant la presentació per part de Global Humanitària de La Polsera Solidària en col·laboració amb el futbolista per millorar la salut i l'educació infantil al municipi de Juazeiro, Brasil, on va néixer el jugador. "És un poble petit del Brasil, molt necessitat, i amb una gent molt humil i un cor més gran que el món", ha explicat el '2' barcelonista.

En el mateix acte s'ha presentat l'espot 'Yo también ayudo', enregistrat pel futbolista per fomentar la col·laboració ciutadana amb aquesta iniciativa.

Tornar a dalt