fcb.portal.reset.password

Ronaldinho / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

L'any 1997, l'AC Milan i el Futbol Club Barcelona van encetar una llista de traspassos de jugadors que han format part dels dos clubs i que ha seguit sumant noms fins a l'actualitat. De fet, el Milan és el club europeu amb què el Barça ha compartit més futbolistes, fins a 13. Alguns van arribar a Barcelona amb passat 'rossonero'. En altres casos va ser a l'inrevés.

De Milà a Barcelona

Els primers a arribar al Camp Nou procedents de Milà van ser l'holandès Michael Reiziger i el francès Cristophe Dugarry. Va ser la temporada 1997/98, la primera de Louis van Gaal a la banqueta blaugrana. Reiziger jugaria fins a set temporades al Barça amb una participació notable, mentre que el francès va passar gairebé inadvertit. L'any següent arribaria un altre holandès via Itàlia: Winston Bogarde.

La temporada 2001/02 va arribar cedit Francesco Coco. El lateral no va aconseguir assentar-se a la titularitat, ni tampoc va poder sumar cap títol al seu palmarès com a blaugrana.

Del Camp Nou, destí San Siro

Altres jugadors van fer el camí a la inversa i del Camp Nou van aterrar directament al Giuseppe Meazza. El 2002, Rivaldo va canviar la samarreta blaugrana amb què havia meravellat durant un lustre per la 'rossonera'. A l'estiu del 2008, un altre crac brasiler, Ronaldinho, va protagonitzar un dels moviments més mediàtics dels últims anys. Va aterrar a Milà juntament amb Gianluca Zambrotta, culer del 2006 al 2008.

L'últim jugador que va canviar el Barça pel Milan va ser Zlatan Ibrahimovic, l'estiu del 2010. Dimecres es veurà les cares amb els seus excompanys.

Altres estrelles compartides

Ronaldo, Edgar Davids, Demetrio Albertini i Van Bommel són altres jugadors que han format part dels dos clubs en algun moment de les seves carreres, tot i que no van passar directament d’un club a l’altre.

Tornar a dalt