fcb.portal.reset.password

Marcelo Bielsa, dirigint l'últim partit de l'Athletic a El Molinón. FOTO: WWW.ATHLETIC-CLUB.NET

Marcelo Bielsa ha comparegut, aquest dijous, en roda de premsa prèvia a la Final de la Copa del Rei. El tècnic de l’Athletic Club ha elogiat al FC Barcelona dient que és “el millor equip del món” tot i que no considera que sigui el favorit de cara a la final ja que “les valoracions en aquest sentit s’han de buscar en qui les origina”. L’entrenador del conjunt vermell-i-blanc creu que son els antecedents entre els dos equips són els que “estableixen fets i diferències entre ells”.

Segona final en 16 dies

“La il·lusió és màxima”, ha expressat Bielsa. Aquesta serà la segona final que disputa l’Athletic aquesta temporada, fet que genera “optimisme” en l’afició. Després d’haver perdut la final de l’Europa League contra l’Atlètic de Madrid, l’argentí considera que “poder jugar una altra final, propera a la que es va perdre, és una excel·lent oportunitat”.

De cara a la final, Bielsa ha entrenat al seu equip, no anímicament, sinó centrant-se en “la dinàmica i la intensitat del joc”. L’entrenador se sent afortunat perquè és “el convidat d’un partit que estimula al poble futbolístic”.

Estratègia al camp

Per a la final de la Copa del Rei, el tècnic de l’Athletic Club ha analitzat els partits de Lliga en què es va enfrontar al Barça en funció de dues variables “perquè vam perdre” i “perquè no vam guanyar”. Bielsa creu que, per aconseguir la victòria en aquesta final, “és indispensable que cada futbolista estigui a prop del seu màxim potencial”. D’aquesta manera, intentarà que l’estratègia col·lectiva marqui “les diferències” a favor del conjunt vermell-i-blanc.

Suport total

Bielsa ha manifestat que encara no té clara l’alineació definitiva. Tot i això, tota la plantilla de l’Athletic Club ha viatjat a Madrid per decisió dels jugadors, tal i com ha comentat l’entrenador: “Li vaig preguntar a Iraola i Gurpegui i em van contestar que volien que viatgessin tots els companys. Jo tan sols vaig reaccionar en funció d’aquesta comanda. Per mi, aquesta situació és més dura perquè fas mal al jugador que ve i no participa”.

El desig de l’Athletic Club

Iraola ha expressat que l’equip té un “desig molt fort d’aconseguir un títol” i aquest divendres tenen la “oportunitat perfecta”. Sobre el Barça, ha dit que és un conjunt que “segueix la mateixa línia” des de fa quatre temporades però que, amb els canvis de plantilla de l’Athletic Club aquest curs, “s’han retallat les distàncies entre els dos equips”.

Tornar a dalt