fcb.portal.reset.password

Bartomeu, en roda de premsa. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

En el transcurs de la presentació oficial de Cesc Fàbregas com a nou jugador del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, que ha acompanyat el jugador juntament amb el Director Esportiu de Futbol Professional, Andoni Zubizarreta, ha explicat les xifres concretes del traspàs del fins ara futbolista de l’Arsenal. Així, ha indicat que el traspàs de Cesc s’ha tancat en 29 milions d’euros –la meitat es pagarà ara, i la resta al mes de setembre-. El contracte és de cinc anys, i la clàusula de rescissió, de 200 milions d’euros.

A més hi ha un acord amb l'Arsenal que en el cas hipotètic que Barça guanyés dues Lligues i una Champions amb la participació de ja ‘4’ barcelonista, el club anglès cobraria un bonus de 5 milions d’euros –dos per cada Lliga i un més per la màxima competició europea-.

Esforç afegit del jugador

En aquest sentit, i després de fer un agraïment general a “tota la gent del Club que ha fet un esforç per dur a terme aquest fitxatge”, ha centralitzat un agraïment molt especial en l’actitud del jugador. I és que segons ha explicat el vicepresident de l’àrea esportiva, durant les cinc primeres temporades Cesc renunciarà a un milió d’euros per any, que cobrarà l’Arsenal. “Al Cesc cal agrair-li molt especialment l’esforç que ha fet ell per venir aquí”, ha comentat. En la mateixa línia, i després d’apuntar que la limitació econòmica del FC Barcelona ha estat “el fre més important” en les negociacions amb l’Arsenal, Bartomeu ha ressaltat que “l’empenta final l’ha fet el jugador”.

“Posar-se d’acord amb ell ha estat molt fàcil. Tenia moltes ganes de venir, però lògicament l’Arsenal no volia que un gran jugador com ell marxés. La negociació va començar després de la Champions. Els 29 milions d’euros és la xifra que hem mantingut des del primer moment. Però està clar que l’empenta que ens ha donat el jugador ha estat molt important perquè això es fes realitat”, ha afegit.

Les relacions amb l’Arsenal, normalitzades

Finalment, Bartomeu ha confirmat que, tot i que ha estat un fitxatge molt més complicat del que s’esperava en un principi, mitjançant aquesta negociació el FC Barcelona ha aconseguit “una normalització de la relació amb l’Arsenal”.

El que s’espera de Cesc

El Director Esportiu de Futbol Professional, Andoni Zubizarreta, ha reconegut la dificultat que suposa explicar coses sobre el ja nou jugador del Barça “sent un jugador conegut, d’aquesta casa, amb un historial i una trajectòria coneguda i contrastada”. Amb tot, sí ha explicat que el que es busca amb la seva incorporació és “competitivitat, versatilitat, aquesta capacitat que té per competir i buscar l’èxit”. “Cesc pertany al tant per cent del jugadors del mercat que creiem ens dóna quelcom diferent”, ha afegit, just abans de fer referència a la competència que el jugador es trobarà al mig del camp.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();