fcb.portal.reset.password

Oriol Romeu / FOTO: ARXIU FCB

El FC Barcelona i el Chelsea han arribat a un acord pel traspàs del jugador Oriol Romeu per cinc milions d’euros. L’acord inclou una opció de recompra el primer any de 10 milions d’euros i una altra opció el segon any de 15 milions d’euros.

Romeu, un ‘6’ rocós

Oriol Romeu ha destacat a les categories inferiors del Barça per unes qualitats físiques diferents a les del migcentre clàssic del planter blaugrana. El d’Ulldecona va arribar al Barça a l'Infantil i sempre s’ha distingit per un joc rocós. Al camp del Betis, la temporada passada, el Barça B va empatar-hi (2-2) amb un gol d’Oriol Romeu en el tram final del partit, que és molt significatiu de les qualitats del jove migcampista d’Ulldecona.

Romeu pressiona, recupera una pilota i arriba a rematar una esfèrica dividida que sembla impossible. Caràcter, però sobretot potencial físic i agressivitat, són les qualitats que l’han distingit des de la seva arribada al planter del Barça l’estiu del 2004.

Potencial físic

El seu primer equip a les categories inferiors del Club va ser l’Infantil A. La temportada 2004/05 Oriol es va guanyar la confiança del tècnic Sergio Lobera, que el va fer jugar sempre de migcentre defensiu. Amb Riverola i Krol d’interiors, van formar un mig del camp molt sòlid i potent. Des d’aquesta temporada, i en les següents, Romeu va guanyar-se la confiança dels seus entrenadors gràcies a un joc molt sòlid en defensa basat en unes condicions físiques molt superiors a la mitjana.

Com a bon migcampista, Romeu destacava per un bon toc de pilota, però el que el diferenciava de la resta era el seu potencial en el joc aeri, la seva capacitat per recuperar pilotes i la potència física a l’hora de recòrrer molts metres amb gran facilitat.

Destaca amb Luis Enrique

En la primera temporada de Luis Enrique al Barça B, l’asturià fa debutar Romeu en la primera jornada de Lliga al camp del Santa Eulàlia, tot i ser encara juvenil de segon any. Durant una bona part d’aquella temporada 2008/09, Romeu juga amb el Juvenil A però participa puntualment amb el filial. En la següent temporada (2009/10), passa a formar part de la plantilla del Barça B, tot i que continua tenint fitxa del Juvenil i actua en algun partit amb l’equip que dirigeix García Pimienta. Romeu és una de les peces clau del Barça B, que assoleix al Narcís Sala l’ascens de categoria.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();