fcb.portal.reset.password

Los jugadores, con Pep Guardiola / FOTO: ARCHIVO FCB.

Quina és la millor manera de dosificar una plantilla de cara a una final? Quina és la millor gestió? Com s’han de repartir els minuts entre tots els jugadors? Fent un repàs als quatre últims partits del FC Barcelona a la Lliga (Rayo, Màlaga, Espanyol i Betis), en què l’equip ja no s’hi jugava res més que el prestigi, es pot comprovar que Guardiola ha decidit donar minuts als 21 jugadors disponibles amb què més ha comptat durant tota la temporada.

Messi i Mascherano, sense descans

Només dues d’aquestes 21 peces no s’han perdut cap minut de competició. Són els argentins Leo Messi, que lluitava pel Pitxitxi, i Javier Mascherano, clau en una defensa molt minvada per les lesions. Els segueixen, de molt a prop, Pedro (351 minuts), Keita (335) i Adriano (316), els altres tres jugadors que han estat titulars contra Rayo, Màlaga, Espanyol i Betis.

Minuts per a tothom

Guardiola ha actuat pensant en la totalitat del grup i, també, condicionat per les diverses molèsties físiques que han afectat la plantilla darrerament. D’aquesta manera, jugadors amb pes com Xavi, Piqué o Alexis han disposat de menys minuts dels que haurien gaudit en una situació de normalitat, mentre que Cuenca, Pinto i Puyol també s’han hagut de perdre un partit per causes diverses.

D’altres com Iniesta, Cesc o Alves, molt protagonistes durant tot el curs, han gaudit d’un relatiu descans abans de la final del dia 25, en què també arriben a to jugadors com Montoya, Afellay,  Tello i Bartra.

En total, fins a 21 jugadors han participat en els últims quatre compromisos de l’equip. La millor garantia per tenir-los a tots a punt.

Els quatre últims partits, en minuts

360 minuts - Messi i Mascherano
351 minuts – Pedro
335 minuts - Keita
316 minuts – Adriano
270 minuts - Pinto
252 minuts – Busquets
247 minuts - Puyol
213 minuts - Montoya
180 minuts – Thiago
174 minuts - Alves
162 minuts – Iniesta
115 minuts - Cesc
93 minuts - Xavi
90 minuts – Valdés i Piqué
80 minuts - Alexis
90 minuts – Afellay i Cuenca
42 minuts – Tello
32 minuts - Bartra

 

Tornar a dalt