fcb.portal.reset.password

Josep Guardiola, celebrant el títol de Lliga del 1992 / FOTO: ARXIU FCB

Aquest dijous, 7 de juny, es compleixen vint anys del triomf a la Lliga 1991/92, un títol que va ser més celebrat que mai per les circumstàncies en què es va obtenir, absolutament atípiques. I és que el Barça que entrenava Johan Cruyff (el mític Dream Team) va començar aquella Lliga amb inesperades ensopegades, que van fer possible que a la jornada 14 la distància respecte al líder, el Reial Madrid, fos de vuit punts.

Tanmateix, aquell conjunt estava marcat per un destí gloriós i de mica en mica el considerable avantatge dels blancs va anar disminuint. Tant és així que, a l’última jornada, el campionat encara estava en suspens. Si el Barça derrotava l’Athletic Club al Camp Nou i el Reial Madrid no guanyava a Tenerife, el títol seria blaugrana.

I així va ser. Aquell 7 de juny del 1992 la victòria barcelonista (2-0, amb gols de Hristo Stòitxkov), combinada amb una increïble derrota (3-2) d’un Reial Madrid que no va saber mantenir un 0-2 favorable, va fer campió de Lliga el FC Barcelona. El conjunt blaugrana va guanyar un campionat que no havia encapçalat en cap jornada. L’equip del Barça que va assolir la glòria va ser aquest: Zubizarreta, Ferrer, Alexanko, Juan Carlos, Guardiola, (Nadal), Bakero (Julio Salinas), Goikoetxea, Amor, Laudrup, Stòitxkov i Eusebio. El Barça va aconseguir 55 punts, per 54 del Reial Madrid i 53 de l’Atlètic de Madrid.

Celebració conjunta

Els jugadors blaugrana van celebrar el títol amb la seva afició al Camp Nou lluint la Copa d’Europa que havien conquerit el 20 de maig a Wembley. I és que la combinació d’aquells dos títols va convertir la temporada 1991/92 en la més reeixida de la història del Barça fins aleshores. Val a dir que amb el transcurs dels anys hem tingut unes quantes més que l’han igualat i fins i tot superat.

Tornar a dalt