Bartra es lamenta contra el Bayern Munic / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Com un any abans, el FC Barcelona va quedar-se a les portes de la gran final de la Lliga de Campions. A semifinals va topar contra un Bayern de Munic massa fort que no va donar cap opció al conjunt blaugrana (4-0 i 0-3) i que acabaria convertint-se, el 25 de maig a Wembley, en el nou campió d’Europa.

Primers a la fase de grups

En la primera fase de la competició el FC Barcelona va quedar enquadrat en el grup G, juntament amb el Celtic de Glasgow, l’Spartak de Moscou i el Benfica. Va guanyar els tres primers partits (3-2 a l’Spartak, 0-2 a Portugal i 2-1 al Celtic) i no va ensopegar fins a la quarta jornada, a Escòcia (2-1). Després, va assegurar la primera plaça de grup a Moscou (0-3) abans d’empatar a casa amb el Benfica en un partit de tràmit (0-0).

Remuntada i patiment

El sorteig va oferir un Clàssic europeu als vuitens: AC Milan-FC Barcelona. Els italians van sorprendre el conjunt blaugrana a San Siro (2-0) i van obligar els homes de Tito Vilanova –tractant-se de la seva malaltia a Nova York per aquelles dates– a dur a terme una remuntada històrica al Camp Nou. Per primer cop s’aixecava un 2-0 advers i el Barça superava l’AC Milan amb un inoblidable 4-0 al Camp Nou.

A quarts el rival va ser el París Saint-Germain. El compromís d’anada va resoldre’s amb un empat (2-2) en què Leo Messi va caure lesionat. A la tornada, amb l’argentí al límit de les seves forces i jugant únicament els últims 30 minuts, Pedro assolia la diana que classificava el Barça per a la seva sisena semifinal consecutiva (1-1).

Un cop a semifinals, el Bayern va derrotar un Barça massa tocat físicament. Messi, Puyol i Mascherano (lesionats) i Alba (sancionat) van perdre’s l’anada, resolta per 4-0. Al Camp Nou tampoc va haver-hi opció (0-3).