Santos

Ahir

La darrera vegada que el Santos s´havia situat en posició de destacar al panorama internacional va ser amb un equip especial durant l´"era Pelé" on destaquen les dues Copes Libertadores de 1962 i 1963, que van portar al club les respectives victòries històriques de la Copa Intercontinental, davant el Benfica d´Eusebio i el Milan del Gianni Rivera, respectivament

Hoy

Quasi cinquanta anys després de l´època daurada del Santos a l´escenari internacional, la generació de Neymar i Paulo Henrique Ganso, ha aconseguit inscriure també el seu nom a la història del club, al conduir-lo novament al més alt de Sud-Amèrica.

Després d´un 2010 on es va adjudicar el Campionat Paulista i la Copa de Brasil, es van reforçar amb jugadors de l´experiència de Léo i Elano per aconseguir un segon trofeu estatal i, sobre tot, la Copa Libertadores davant del Peñarol. Ara el seu somni és culminar aquesta etapa amb el més grans de tots els títols, al Japó.

I demà?

Quan els seus dos principals figueres tenen menys de 22 anys, els conceptes de "present" i "futur" es poden arribar a confondre. Tot i l´insistència dels pesos pesats del futbol europeu per fer-se amb els seus serveis, Neymar i Paulo Henrique Ganso estan plenament concentrats a la missió de conquerir la Copa Mundial de Clubs de la FIFA.

El planter del Santos contunua funcionant a ple ritme, com demostren els jugadors que aporten a les categories inferiors del Brasil.

Classificació en xifres

Al contrari, del que va passar a la Copa del Brasil 2010 - quan es va proclamar campió després de grans golejades als seus rivals, la campanya de la Copa Libertadores va ser de les més dures: després d´un periode de crisi que va acabar amb la sortitda del tècnic Adilson Batista i l´arribada de Muricy Ramalho, el Santos va acabar al segon lloc del Grup 5 de la primera fase, per darrera del Cerro Porteño, i va aconseguir arribar a les eliminatòries amb el 9é millor registre de tots els classificats.

A la segona fase, la tasca no va ser més fàcil: l´equip va guanyar els seus quatre compromisos per només un gol de diferència, als vuitens davant l´Amèrica mexicà (1-0 al tanteig global dels dos partits), als quarts de finals enfront a l´Once Caldas (2-1), a semifinals contra el propi Cerro Porteño (4-3) i, per últim, a la final davant el Peñarol uruguaià (2-1)

Números que parlen...
11: El Santos de Muricy Ramalhova mostrar la seva efectivitat. Davant els tres darrers partits de la fase de grups i tota la ronda d´eliminatòries, va acabar la Copa Libertadores amb 11 partits sense conèixer la derrota.

FONT: fifa.com