Kashiwa Reysol

Ahir

Tot i que ha aconseguit els triomfs més exitosos de la seva història aquest any, el Kashiwa Reysol no és un acabat d´arribar a l´èlit del futbol japonès. Es tracta d´un dels clubs més antics del país, creat al 1949 amb el noms d´Hitachi Ltd Soccer Company, i figura entre els membres fundadors de la Jappan Soccer League. Va aconseguir el seu punt àlgid, al 1972, al conquerir un doblet de Lliga i Copa de l´Emperador. A aquest triomf van seguir-lo anys grisos, i no seria inclós a la configuració original de la J. League. No obstant, l´arribada de Careca a principis del deceni de 1990 va permetre reconduir la situació. I tot i que a la darrera dècada ha patit alts i baixos, actualment es tracta d´un equip amb una clara trajectòria ascendent.

Avui

La clau del recent resorgiment els Reis Sol, és el nomenament de Nelsinho com a entrenador al 2009. Es va produir quan el club passava per una mala època i es dirigia a la segona categoria. L´ex-tècnic de Verdy Kawasaki i Nagoya Grampus Eight va revolucionar el planter i va aconseguir còmodament l´ascens dins la seva primera temporada completa al capdavant de l´equip, al guanyar la J. League 2 amb deu punts d´avantatge sobre el segon. I a continuació, es va haver de rescriure els llibres de rècors de futbol japonès, ja que el Reysol es va convertir en el primer conjunt de la història que s´adjudicava de forma consecutiva els títols de la primera i la segona divisió japoneses. Dos brasilers, Jorge Wagner i Leandro Domingues, van destacar al quadre de Nelsinho, que, després de capitanejar, la classificació durant la major part de la campanya, va aconseguir guanyar el títol al Nagoya i al Gamba Osaka en un darrera jornada vibrant.

I demà?

El Reysol començarà la lluita pel títol mundial només tres dies després de proclamar-se campió de la Lliga japonesa. És per aquesta raó, que les celebracions han estat mínims, ja que es concedeix la màxima importància a l´estrena a la Copa Mundial de Clubs de la FIFA, enfront al Auckland City.

"El Mundial comença aviat, així que no hem de deixar-nos portar per les celebracions". ha explicat Wagner, qui tampoc ha volgut distreure´s davant la perspectiva d´enfrontar-se als seus compatriotes en semifinals.

"Conec perfectament al Santos", ha declarat el jugador, de 33 anys. "Però primer hem de centrar-nos en el partit contra l´Auckland. Després ens posarem a pensar en la resta"

Classificació en xifres

El Reysol va perdre més partits que Nagoya o Gamba Osaka, els dos equips amb els que va lluitar pel trofeu fins a la darrera jornada de la J. League. Inclús, el Vegalta Sendai, que va acabar amb 16 punts, va registrar menys derrotes. La clau del seu èxit va ser evitar els empats que van aconseguir els seus rivals. El Reysol només va empatar en 3 dels seus 34 compromisos.

Números que parlen
19: els punts sumats pel Reysol, de 21 possibles, en el seu assalt definitiu al títol de la J. League. Els Reis Sol van exhibir uns nervis d´acer alhora de superar als seus adversaris, i van guanyar 9 dels 11 partits finals, a més de mantenir-se invictes en els set últims.

FONT: fifa.com