Ésperance de Tuníssia / FOTO: FIFA.COM

Ayer

El Espérance Sportive de Tunis és la màquina de guanyar títols del futbol de Tunísia: en 20 anys ha conquerit 14 lligues, 7 copes i 2 supercopes de Túnísia. I tot que al panorama continental no aconsegueix aquestes quotes poseeixen un gran palmarès a l´alçada dels grans del continent: una Lliga de campions de la CAF aconseguida al 1994, la Supercopa de la CAF de l´any següent, la Copa Africana dels guanyadors de Copa del 1998 i la Copa de la CAF del 1997, sense oblidar les tres finals de la Lliga de Campions de la CAF que van perdre entre el 1999 i el 2010.

Avui

El balanç de la temporada 2010/11 de l´Espérance és excepcional. Després d´adjudicar-se la lliga i la Copa a Tunísia, els homes de Nabil Maaloul va realitzar un triplet històric amb els seu triomf a la Lliga de Campions de la CAF, contra el Wydad de Casablanca. Una magnífica campanya que van coronar amb la participació a la Copa Mundial de Clubs de la FIFA. El líder de l´equip, on destaca la presència de jugadors nacionals, és el capità Oussama Darragi, una de les grans esperances del seu país.

I demà ?

"Honorar al continent africà". Aquesta és la frase que repeteixen tots els tunisians. I sense cap mena de dubte poden confiar en què Nabil Maaloul, un autèntic ídol del club on ja va defensar els seus colors quan n´era futbolista, farà que els seus homes afrontin la cita del Japó, en les millors condicions psicològiques possibles. "El més important és la victòria. Una final no es juga, es guanya", va declar desp´res d´aconseguir el títol continental.

 

Classificació en xifres

El llarg camí que va recòrrer l´Esperánce fins a proclamar-se campió de l´Àfrica ha estat tranquil, si ens fixem en les estadístiques. El club de la capital de Tunísia va superar sense dificultats les dues primeres rondes, on es va desfer còmodament del ASPAC Cotonou i del ASC Diaraf. Després els Sang i Or van acabar la fase grups a la primera posició de la seva lligueta, per davant del seu futur adversari a la final, sense registrar ni una sola derrota. Abans d´imposar-se al Wydad de Casablanca a la final per un resultat global per 1-0, l´equip va vèncer per 3-0 a Al Hilal a la eliminatòria de semifinals.

Números que parlen
0: el Espérance es va mostrar inexpugnable davant del seu públic. Els tunisians van aconseguir mantenir la seva porta a zero en set partits jugats a casa.

FONT: fifa.com

Equips

Santos FC

Kashiwa Reysol

Esperance Esport. Tunis

CF Monterey

Auckland City

Al Sadd