Monterrey / FOTO: RAYADOS.COM

Ahir

Després de passar per problemes amb el descens dels anys nouranta, el Monterrey s´ha transformat en un actiu, un protagonista del futbol mexicà a la darrera dècada.

Després d´una reestructuració a l´any 200, els "Rayados" han viscut una etapa daurada de triomfs, que els ha vist proclamar-se campions a la Clausura 2003, Apertura 2009 i Apertura 2010, els darrers dos anys sota les ordres del Víctors Manuel Vucetich. El seu èxtit al 2009 els hi va permetre disputar la Lliga de Campions de la CONCAFAF 2010/11, on van aconseguir, per primera vegada a la seva història, el passe a una Copa Mundial de Clubes de la FIFA.

Avui

Amb varis elements al punt màxim de la seva carrera, els "Rayados" tindran al Japó 2011 el premi a la constància i el joc col.lectiu dels temps més recents.

Després de mantenir la mateixa base als darrers anys, els jugadors es coneixen a la perfecció el conjunt. Amb aquest esperit d´equip i un estil de joc basat en l´ordre i l´equilibri seran les principals armes dels nois de Vucetich al Japó 2011.

I demà?

"Gràcies als jugadors que es van partir l´ànima, vam aconseguir una cosa per la que vam lluitar durant molt de temps, va apuntar l´estratega mexicà, qui ha basat la seva gestió a la confiança del jugador i generant un bon ambient.

"Prendrem la competició amb més serietat i buscarem portar el campionat a casa", va finalitzar Vucetich.

 

Classificació en xifres

Monterrey va ser el millor equip de la fase de grups de la Lliga de Campions de la CONCACAF, a l´aconseguir 16 sobre els 18 punts possibles, fruit dels cinc triomfs i un empat, que van aconseguir davant el difícil Deportivo Saprissa de Costa Rica.  Després d´eliminar al Toluca als quarts de final gràcies a dues victòries per la mínima, els "Rayados" van guanyar a l´altre equip mexicà, el Cruz Azul, gràcies a un triomf a l´anada (2-1), empatant a la tornada (2-2). El primer partit de la final, davant el Real Salt Lake de la MLS on van guanyar per 0-1 que els hi va permetre guanyar el títol.

Números que parlen

0,66: És el promig de gols en contra per partit que va aconseguir el Monterrey durant la participació a la Lliga de Campions. La seva defensa va ser la millor de la gase de grups.

FONT: fifa.com