FC Barcelona – Gimnàstic: S’imposen en un duel físic (3-1)

Els nois de Garcia Pimienta guanyen un combatiu conjunt tarragoní que no ha deixat d’intentar-ho en tot el partit

Els blaugranes continuaran una setmana més a la part alta de la classificació després d’imposar-se a un Gimnàstic de Tarragona que ha lluitat durant els 90 minuts. Després d’un gol matiner de David Alfonso, els tarragonins han empatat mitjançant Pol a les acaballes de la primera part i han obligat el conjunt culer a avançar línies per guanyar el duel. Els gols de Román i Marqués han certificat la victòria per als barcelonistes.

Gran inici culer

L’inici ha estat fulgurant per part barcelonista. Després d’un córner que la defensa visitant no ha encertat a refusar, David Alfonso ha aconseguit connectar una bona rematada per avançar els blaugranes quan només s’havien disputat dos minuts de joc. Aquesta diana inicial ha obligat el Nàstic a buscar l’empat, cosa que ha provocat una primera part d’anades i vingudes constants, amb un joc trencat. Els de Garcia Pimienta han tractat d’implantar un joc tranquil quan gaudien de la possessió de l’esfèric, però també han hagut d’esforçar-se en tasques defensives. Quan semblava que el partit aniria a la mitja part amb avantatge mínim per als culers, els visitants han trobat el seu premi al segon córner consecutiu, amb un gol de Pol després d’un refús d’Adrià (min 41).

A la sortida de vestidors, els visitants han mirat de defensar l’empat i han adoptat un joc més defensiu amb l’objectiu de prendre com menys riscos millor. Tot i això, l’estratègia dels granes no ha durat gaire, ja que Román, una altra vegada a la sortida d’un córner, ha rematat de volea davant de l’error de marcatge rival (min 54). Els barcelonistes haurien pogut ampliar la distància al marcador en un mà a mà a l’equador de la segona part que Riqui Puig no ha pogut convertir en gol. Si que transformaria Marqués el definitiu 3-1 després d’una gran jugada individual de Mate, que ha servit en safata el gol al davanter blaugrana (min 85).

Aquesta victòria permet als barcelonistes continuar a la part més alta de la classificació. Diumenge vinent els blaugranes buscaran un nou triomf a la Ciutat Esportiva davant el Saragossa (17.00 hores).