Santo Domingo – Juvenil A: A un punt del títol (3-5)

El juvenil blaugrana ha superat amb contundència el seu rival i està a només un punt d’aconseguir el campionat de Lliga, a falta de tres jornades per acabar la competició

El Juvenil A ha guanyat el Santo Domingo en el partit corresponent a la 27a jornada del Grup 3 de la Divisió d’Honor i fa un pas de gegant per proclamar-se campió de Lliga. Amb aquesta victòria, liderada pels gols de Monchu, Juan Fernández, Abel Ruiz, Bueno i Tur, els blaugranes mantenen els nou punts de distància respecte del segon classificat, el Mallorca, i puntuant la pròxima jornada es proclamarien campions de Lliga.

El matx ha començat amb intensitat, amb una primera meitat molt igualada. En un terreny de joc força estret i petit, els locals han pogut mantenir un bon ritme en la pressió durant el primer temps. A més, el Santo Domingo ha estat a punt d’avançar-se amb un llançament al travesser als vuit minuts de joc. Tot i així, els culers, que jugaven amb un 3-4-3, s’han avançat amb un gol de Monchu (min 16), després d’una bona jugada individual, amb un xut ras, creuat i des de fora de l’àrea que ha entrat per la dreta del porter. Però, en un rebuig dins l’àrea, Jorge Ferrer ha anotat l’empat a un per marxar al descans amb igualtat absoluta al marcador.

Festival golejador a la segona

Ja a la segona part, Juan Fernández i Tur han entrat per part del conjunt blaugrana, i els visitants han canviat la dinàmica i han controlat més la pilota. Precisament Juan ha estat l’encarregat de marcar l’1-2 al minut 54, amb un regat davant el porter local després d’una bona passada a l’esquena de la defensa.

Tot seguit, Abel Ruiz ha aconseguir l’1-3 (min 56) després d’una bona acció per banda dreta de Morer que ha servit la passada de la mort al seu company. Una espectacular parada de Sergi Puig ha salvat el segon al minut 64, i dos minuts després Santiago Bueno marcava el seu primer gol com a blaugrana després d’un rebot dins l’àrea (min 66).

Jorge Ferrer retallaria distàncies per als locals amb el 2-4 després d’un bon xut a l’escaire (min 70), i Israel, de penal, ha pressionat encara més i ha marcat el 3-4 (min 75). Però Tur, amb una gran jugada culminada amb un remat picat per damunt del porter, ha anotat el definitiu 3-5 (min 77). Als últims 15 minuts els culers han sabut aguantar bé el resultat i marxar amb els tres punts cap a Barcelona.

A falta de tres partits per disputar-se, els blaugranes es proclamarien campions de Lliga en cas de puntuar la següent jornada. La Ciutat Esportiva Joan Gamper –escenari immillorable- podria ser testimoni de la coronació del Juvenil A com a campió de Lliga en el partit enfront el Cornellà, dissabte a les 12.00 h.