fcb.portal.reset.password
Pere Gratacós és l'ambaixador blaugrana a la Youth League

Pere Gratacós és l'ambaixador blaugrana a la Youth League / FOTO: FCB

L’exjugador i entrenador del Barça B, Pere Gratacós, és durant aquesta temporada, a més, l’ambaixador del FC Barcelona a la UEFA Youth League. El de Besalú ha acompanyat el Juvenil A arreu d’Europa representant el FC Barcelona.

Gratacós va analitzar per a Barça TV i fcbarcelona.cat aquesta nova competició hores abans de les semifinals. El blaugrana està molt satisfet de l’organització de la UEFA i també del paper que estan protagonitzant els jugadors de Jordi Vinyals.

“Per a nosaltres aquesta competició ha estat un èxit. S’han assolit gairebé tots els objectius. Hem competit al màxim nivell. Vam quedar primers d’un grup difícil. Això ens ha donat molta moral”, comentava.

“Aquesta competició ajuda a fer créixer els joves jugadors i que el salt entre el Juvenil A i el Barça B sigui menor”, va afegir

Competició de prestigi

Gratacós creu que el Juvenil A ja ha tret suc de la gran experiència que és participar en aquest tipus de competicions, però que ara que es troben en aquest punt en què tots els equips volen guanyar-la.

“Aquesta competició té molt de prestigi i a més és la primera edició, i això encara ho incrementa més perquè tothom la recordarà. Estem molt contents. Som a les semifinals amb altres tres grans equips. Guanyi qui guanyi tindrà molt de mèrit”, explicava el blaugrana.

“A la nostra època com a jugadors ens hauria agradat molt haver pogut participar en una competició com aquesta”, comentava, melancòlic.

‘Fair play’ i compartir coneixements

A més del nivell competitiu, la UEFA Youth League també ha aportat aspectes molt positius pel que fa a les relacions entre clubs i el ‘fair play’.

“Tots els clubs valoren aquesta nova competició molt positivament. A més, permet fer contactes entre les acadèmies dels grans clubs europeus i també un intercanvi de coneixement. El ‘fair play’ és molt important en aquesta competició, en què participen futurs jugadors professionals. La UEFA ha proposat una iniciativa després de cada partit en què tots dos equips comparteixen un àpat. Aquesta ha estat una experiència molt positiva per als jugadors”, va concloure.

Tornar a dalt